„Tu decizi! Votează legal”


La Satu Mare s-a derulat astăzi, 16 noiembrie, o amplă acţiune de prevenire în cadrul campaniei naţionale de informare „Tu decizi! Votează legal!” cu implicarea tuturor structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) reprezentate în teritoriu.

Poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră şi pompierii sătmăreni au ales drept locaţii pentru promovarea mesajului campaniei, două pieţe din municipiu, şi anume, Piaţa „Someş” şi Piaţa nr. 1, activităţile debutând la ora 11.00, tocmai la momentul în care în zonă se înregistra un aflux mare de persoane.

Urmărind realizarea obiectivului campaniei de informare, acela de responsabilizare a cetăţenilor în sensul respectării normelor legale ce reglementează desfăşurarea procesului electoral, sătmărenilor le-a fost explicat în mod clar care sunt infracţiunile sancţionate prin lege cu pedepse privative de libertate.

Au fost distribuite materiale preventive prin intermediul cărora sătmărenii au fost informaţi că atât oferirea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze cu un anumit candidat, cât şi acceptarea acestora de către alegători, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Afişele informative au fost amplasate în zone cu vizibilitate ridicată, astfel ca mesajul promovat de campania de informare să ajungă la cunoştinţa şi conştiinţa tuturor sătmărenilor.
Pe lângă măsurile de ordin operativ adoptate în această perioadă de structurile MAI, pregătite să contracareze şi să constate comiterea de infracţiuni electorale, acţiunile de informare şi prevenire constituie, de asemenea, o prioritate pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant la Satu Mare.

Acţiunile de informare a sătmărenilor vor continua în întreaga perioadă premergătoare scrutinului electoral, la Satu Mare ajungând 900 de afişe şi 8.000 de flyere din totalul materialelor preventive elaborate la nivel naţional, de către Direcţia de Informare şi Relaţii Publice din cadrul MAI.

O parte semnificativă a promovării campaniei o reprezintă comunicarea online, care cuprinde mediatizarea mesajelor şi materialelor campaniei pe site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, portal care include şi un flux de ştiri actualizat în mod dinamic (cu informaţii, foto şi fişiere audio-video).
Accesul direct la informaţiile campaniei va fi asigurat prin intermediul banner-elor web de pe site-urile Inspectoratelor Judeţene de Poliţie, Jandarmerie, pentru Situaţii de Urgenţă şi site-ul Instituţiei Prefectului Judeţului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.