Băsescu dă de pământ cu partidele şi guvernele: Vând gogoşi pe tv în loc să vină cu un buget realist.

Zona euro se află în recesiune, iar partidele politice româneşti încearcă să vândă gogoşi electoratului, în loc să vină cu un program de buget realist pentru anul viitor. Nici guvernul Boc, nici Guvernul Ungureanu nu a respectat acordul cu FMI, iar actualul executiv Ponta face aceleaşi greşeli în relaţia cu Fondul, susţine preşedintele Traian Băsescu, într-o declaraţie de presă ţinută la Cotroceni.

“Privesc la partide şi vin cu reduceri de TVA, toate ofertele pământului. Niciunul nu vine cu un buget realist. Eu cred că marea prioritate pentru la anul este să menţinem stabilitatea fiscală şi să facem pasul următor în aplicarea legii pensiilor. Cred că ar trebui analizată posibilitatea indexării pensiilor. Esenţa e stabilitate fiscală, iar partidele care vând gogoşi pe televiziuni să vină cu oferta lor şi cu un buget realist. Această conferinţă poate să constituie o provocare pentru politicieni ca în loc să se înjure să arate perspectiva anului 2013, pe baza unui buget”, a ridicat la fileu şeful statului mingea pentru toate partidele politice.

Preşedintele nu s-a oprit cu acuzaţiile doar la acest aspect. El le-a reproşat guvernelor trecute, dar şi celui actual, că nu reuşesc să-şi respecte angajamentele asumate faţă de FMI, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

“Trebuie să fim serioşi. Avem un angajament cu FMI pe care guvernele nu le-au respectat. Se referă la managementul privat. Am făcut o mică cercetare şi am constatat că şi guvernul Ponta face aceleaşi greşeli ca şi guvernul Boc. peste tot numai politruci. Uitaţi-vă la Romgaz, numai numiri politice. Aceste companii de stat, până vor fi privatizate, au nevoie de un management profesionist. Personal, sunt un susţinător al împingerii proceselor de privatizare. În perioadă de criză, privatizările merg mai dificil. Ne trebuie management profesionist. Este esenţială introducerea managementului privat care să decăpuşeze companiile de stat de clientela politică”, a mai arătat Băsescu.

Potrivit şefului statului miza este cu atât mai mare cu cât zona euro este în recesiune.
“Primul lucru ce trebuie remarcat e că zona euro se află în recesiune, iar ideea că trebuie să fim extrem de serioşi pentru a ne valorifica şansele de a avea creştere economică e o idee care trebuie valorificată. În condiţiile în care zona euro e în recesiune, ne obligă să privim foarte realist şi la situaţia noastră. În ultimele 4 trimestre, România a avut trei trimestre cu scădere economică faţă de semestrul anterior şi doar unul cu o creştere”, a mai avertizat şeful statului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.