Spitalul Judeţean de Urgenţă are un tomograf modern

Începând de astăzi, 15 noiembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare dispune de un Computer Tomograf (CT) modern propriu, achiziţionat din sume alocate de Ministerul Sănătăţii cu cofinanţarea Consiliului Judeţean (CJ). Valoarea CT este de 1.425.000 lei.
Potrivit celor declarate de managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc, în urma acestei investiţii, bolnavii internaţi în spital, persoanele asigurate şi pacienţii care ajung la Unitatea de Primire Urgenţe(UPU), vor benecia de investigaţii gratuite.
La inaugurarea noii achiziţii au participat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, senatorul social-democrat, Valer Marian, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, cei doi vicepreşedinţi, Mircea Govor şi Csehi Arpad, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, consilierul judeţean Octavian Petric, managerul SJU Satu Mare, Adrian Marc dar şi medici şi asistenţi din cadrul spitalului.
După tăierea panglicii inaugurale invitaţii şi-au exprimat convingerea că modernizarea sistemului sanitar sătmărean se face cu paşi repezi. „Iată, după inaugurarea noii locaţii a secţiei de Cardiologie, astăzi suntem prezenţi la inaugurarea unei noi achiziţii cu care se vine în sprijinul celor suferinzi”, a declarat Valer Marian.
Computer Tomograful inaugurat astăzi, permite vizualizarea unor imagini de tip 3D, are o viteză mărită de reconstituire a imaginilor şi dispune de un sistem de scanare rapid. Cu ajutorul acestui tomograf medicii vor putea efectua angiografii de o calitate superioară care să permită diagnosticarea cât mai precoce a bolilor sistemului vascular.

5 Comentarii la "Spitalul Judeţean de Urgenţă are un tomograf modern"

 1. miha   15 noiembrie 2012 at 10:38 pm

  degeaba avem aparatura daca nu avem pesonal

  Răspunde
  • viki   16 noiembrie 2012 at 5:03 pm

   personalul se poate forma , nu trebuie sa ne precipitam .
   oricum este un inceput si toate inceputurile sunt grele

   Răspunde
 2. boby   16 noiembrie 2012 at 2:48 pm

  sincer singura persoana care avea dreptul sa participe la taierea panglicii este d nul Csehi de fapt dansul l a obtinut de la ministru Cseke ,ceilalti habar nu au cum a ajuns CT in Satu Mare

  Răspunde
  • viki   16 noiembrie 2012 at 5:06 pm

   la urma urmei nu conteaza cum a ajuns, iar de la a ajunge si pina la a se pune in functiune este meritul mai multor persoane care s-au implicat in bunul mers al lucrarilor. nici acestia nu ar trebui uitati !

   Răspunde
 3. boby   17 noiembrie 2012 at 5:45 pm

  mi ar place sa vad actuala conducere a consiliului jud vor obtine un RMN ,

  Răspunde

Scrie un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.