ISU “Someş” Satu Mare şi-a îmbunătăţit dotarea cu autospeciale şi ambulanţe

Prin proiectul european “Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord”, în dotarea ISU “Someş” Satu Mare au intrat şase autospeciale şi cinci ambulanţe. La conferința de închidere a proiectului care a avut loc astăzi, 14 noiembrie, la sediul instituţiei au participat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, șeful ISU, Iulian Burz, președintele ADI “Transilvania de Nord”, colonel în rezervă, Gheorghe Strâmb şi viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca.

Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă la nivelul Regiunii Nord-Vest prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor. Valoarea totală a proiectului este de 49.868.560,78 lei. Potrivit celor declarate de Burz, valoarea eligibilă este de 41.906.353,60 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată este de 41.068.226,53 lei iar contribuţia beneficiarului (Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară rea “Transilvania de Nord”), de 838.127,07 lei, adică 2% din valoarea eligibilă a proiectului.

Mai trebuie spus că procedura de achiziţie s-a desfăşurat în două etape, în prima s-au furnizat 12 autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de capacitate mărită, 18 autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă de capacitate medie, două autospeciale de cercetare NBCR (nuclear, biologic, chimic, radiologic) şi şase autospeciale pentru descarcerări grele.

În dotarea ISU “Someș” Satu Mare au intrat cinci autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, respectiv o autospecială pentru descarcerări grele.

În etapa a doua a proiectului s-au achiziţionat 21 de ambulanţe de prim ajutor (tip B) şi trei ambulanţe de reanimare (Tip C) din care judeţului nostrum i-au fost atribuite patru ambulanţe de prim ajutor şi o ambulanţă de reanimare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.