Sindicaliştii de la Cartel Alfa au pichetat astăzi Prefectura


Aproximativ 30 de persoane au participat astăzi, 14 noiembrie, la acţiunea de pichetare a Prefecturii, organizate de Uniunea Sindicală Teritorială filiala Satu Mare, a Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel Alfa”. Manifestarea a ţinut aproximativ 30 de minute.
Ziua de 14 noiembrie, a fost declarată de Confederaţia Europeană a Sindicatelor „Zi de acţiune şi solidaritate europeană”, când lucrători de pe întregul continentul au manifestat prin greve, mitinguri şi demonstraţii de solidaritate împotriva măsurilor de austeritate care paralizează economia şi duc Europa spre recesiune, dar şi pentru locuri de muncă şi dialog social.
Potrivit liderului de sindicat Vasile Dârle „ultimii ani au arătat că austeritatea este un drum complet închis şi trebuie abandonat. Protecţia socială şi salariile nu mai pot fi sacrificate. Ne aflăm într-o situaţie de urgenţă socială şi este timpul ca guvernanţii să asculte ceea ce lucrătorii au de spus, şi să schimbe complet direcţia”.
Printre solicitările sindicaliştilor se regăsesc promovarea prin Ordonanţă de Urgenţă a modificărilor propuse de partenerii sociali la „Legea dialogului social”, pentru a asigura premisele unei reale protecţii a locului de muncă, a drepturilor fundamentale ale angajatului şi o relaţie echilibrată înre angajat şi angajator; protecţie reală şi adecvată; servicii publice şi sociale de calitate accesibile tuturor; combaterea evaziunii fiscale dar şi promulgarea după consultări cu partenerii sociali, a unei Hotărâri de Guvern pentru majorarea salariului minim garantat pentru anul 2013.
În jurul orei 16.00, liderii sindicali au fost primiţi de către subprefectul Cristian Sasu căruia i-au înaintat documentul cu solicitările. Acesta i-a asigurat de tot sprijinul său spunând că va cere implicarea tuturor factorilor de decizie, în rezolvarea acestor probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.