Acţiune de măsurare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale


Casa de Cultură a Sindicatelor din Satu Mare găzduieşte astăzi, 14 noiembrie, o nouă acţiune de măsurare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale, prilejuită de Ziua Mondială a Diabetului.

Acţiunea care se desfăşoară în intervalul orar 09.00-17.00 este organizată de Lions Club „Someş” Satu Mare, în parteneriat cu Consiliul Judeţean (CJ), Autoritatea de Sănătate Publică (ASP), Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) şi Centrul Antidiabetic Satu Mare.

Potrivit celor declarate de diabetologul sătmărean, dr. Iosif Silagyi „prima acţiune de măsurare gratuită a glicemiei şi tensiunii arteriale am desfăşurat-o în anul 2000. La acea vreme au participat 180 de sătmăreni, însă anul trecut (în 2011), s-a ajuns la 4.150 de persoane. În cadrul acţiunii de astăzi, pe lângă glicemie şi tensiunea arterială vom măsura şi greutatea corporală iar persoanele cu probleme vor fi orientate către un consult de specialitate”.

În prezent, în judeţul Satu Mare sunt înregistrate aproximativ 16.000 de persoane diagnosticate cu diabet, dintre care 56 sunt copii. Cel mai mic pacient are vârsta de sub 2 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.