Plantare de puieţi în Grădina Romei


Primăria municipiului Satu Mare a organizat astăzi, 13 noiembrie, o acţiune de plantare a 23 de puieţi de arbori în Grădina Romei, aparţinând unor specii care nu existau până acum în acel spaţiu. La acţiune au participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, specialişti din cadrul SADPSP şi reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protectia Mediului (APM).

Având în vedere vârsta înaintată a arborilor din Grădina Romei, în data de 21 august 2012 personalul de specialitate din cadrul Primăriei municipiului, reşedinţă de judeţ, împreună cu reprezentanţi ai APM, Gărzii de Mediu, Direcţiei Silvice, Ocolului Silvic, Asociaţiei pentru Protecţia Liliecilor şi ai Asociaţiei Ornitologice Române au participat la o şedinţă în care s-a hotărât doborârea arborilor care prezentau un real pericol pentru vizitatorii grădinii.

În urma tăierii arborilor batrâni şi periculoşi din Grădina Romei au apărut câteva locuri în care se impune plantarea unor puieţi. Această lucrare are ca scop pe de o parte întinerirea vegetaţiei lemnoase iar pe de altă parte diversificarea speciilor dendrologice din Grădina Romei.

 

Un Comentariu la "Plantare de puieţi în Grădina Romei"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.