Primarul Dorel Coica somează candidaţii să respecte legea cu privire la afişajul electoral


În cadrul cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 12 noiembrie, în sala de şedinţe a Consiliului Local Satu Mare, primarul municipiului, reşedinţă de județ, dr. Dorel Coica a atras atenţia candidaţilor, formaţiunilor politice pe care îi reprezintă dar şi firmelor de taxi din oraş că afişajul electoral se face doar în locurile autorizate de către Primărie şi nu pe copacii şi stâlpii din oraş.

„Afişajul electoral se face doar în locurile autorizate şi nu pe toţi stâlpii şi pe toţi copacii din oraş. Cât sunt eu primar la Satu Mare nu voi admite nici un rabat de la seriozitate, fie vorba de USL, UDMR, PP-DD sau orice alt partid politic. Îi întreb eu pe sătmăreni: cum poţi să trimiţi în Parlamentul României oameni care nu respectă legea. Dau un ultimatul atât candidaţilor cât şi firmelor de taxi care au permis afişajul electoral pe maşinile lor că nu-i de glumă. Au la dispoziţie 24 de ore să-şi ia afişele din locurile neautorizate, altfel vom trimite o echipă să ridice afişele după care le vom trimite şi facturile”, a declarat dr. Coica.

Primarul municipiului Satu Mare a făcut referire şi la candidaţii PP-DD „care şi-au pus afişele pe copaci şi stâlpi. Avem locuri autorizate unde se poate face afişajul electoral. Vreau ca şi Satu Mare să fie ca un oraş ca Nyiregyhaza, Amsterdam, etc. În ceea ce priveşte firmele de taximetrie îi somez ca în 24 de ore să îndepărteze de pe maşinile lor afişele electorale altfel le vom suspenda sau le vom retrage autorizaţiile. Le amintesc că ei au primit autorizaţie pentru taximetrie şi nu pentru a le face campanie electorală unora sau altora. Dacă nu se conformează, vor avea de plătit şi o amendă considerabilă aşa cum prevede legea”, a declarat primarul Dorel Coica.

În municipiul Satu Mare există un număr de 38 de locaţii autorizate pentru afişaj electoral şi expunerea banner-elor. Potrivit şefului Poliţirei Locale Satu Mare, Florian Găzdac, afişajul electoral în alte locuri decât cele autorizate se sancţionează cu amendă de la 600 la 1.000 de lei.

5 Comentarii la "Primarul Dorel Coica somează candidaţii să respecte legea cu privire la afişajul electoral"

 1. mihaitza   12 noiembrie 2012 at 6:11 pm

  oricum nu au nici un efect aceste afise, pierdere de bani

  Răspunde
 2. tomita   12 noiembrie 2012 at 6:57 pm

  oricum locul celor de la pp dd e acolo……..pe cosurile de gunoi

  Răspunde
 3. mumu   12 noiembrie 2012 at 7:28 pm

  daca de pe acuma au inceput sunt curios peste vreo 2 saptamani ce o sa se intample

  Răspunde
 4. dracula   12 noiembrie 2012 at 8:29 pm

  hmm, mie imi miroase a….sange

  Răspunde
 5. lili   13 noiembrie 2012 at 12:00 pm

  nu stiu daca pot sa-i amendeze, merge la pp-dd si ala zice ca nu el le-a pus, ce poti sa-i faci????

  Răspunde

Scrie un comentariu