Ultimele pregătiri pentru marcarea a trei veacuri de la colonizarea şvabilor în ţinuturile Sătmarului


Astăzi, 8 noiembrie, la Muzeul Judeţean Satu Mare a avut loc întâlnirea reprezentanţilor instituţiilor organizatoare ale manifestărilor ocazionate de împlinirea a 300 de ani de la venirea primului val de şvabi în ţinuturile Sătmarului. Şedinţa a avut loc în Biblioteca Steuer al instituţiei.

La întâlnire au participat reprezentanţi de la: Muzeul Central al Şvabilor Dunăreni din Ulm (Germania), Complexul Muzeal Arad, Muzeul Banatului (Timişoara), Muzeul Banatului Montan (Reşiţa), Muzeul Voievodinei din Novi Sad (Serbia) şi Muzeul “Janus Pannonius” din Pécs (Ungaria). Discuţiile s-au axat pe organizarea expoziţiei de la Satu Mare dedicată şvabilor dunăreni.

Expoziţia intitulată “Şvabii dunăreni. Colonizarea din secolul al XVIII-lea” va fi vernisată vineri, 9 noiembrie, la ora 17.00, la Muzeul de Artă. Cu această ocazie, va fi lansat şi volumul “300 de ani de la colonizarea şvabilor dunăreni în comitatul Satu Mare”, volum care cuprinde lucrările ştiinţifice care au fost prezentate în cadrul conferinţei internaţionale organizate de Muzeul Judeţean Satu Mare în luna mai al acestui an.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.