Specialiştii din primăriile din judeţul Satu Mare sunt instruiţi privind registrul agricol


Pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale, la iniţiativa prefectului Eugeniu Avram şi cu sprijinul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, în perioada 5-9 noiembrie, la Satu Mare se desfăşoară cursul de perfecţionare cu tema „Implementarea registrului agricol”.

La curs participă specialiştii din cele 65 de primării din judeţul Satu Mare, prelegerile fiind susţinute de către dr. Constantin Mîndricelu, director în cadrul Institutului Naţional de Statistică, şi Alexandru Stavre, specialist în cadrul ANFP. Scopul cursului este de a oferi pregătirea necesară specialiştilor din primării privind ţinerea registrului agricol, atât pe suport de hârtie dar mai ales în format electronic.

La începerea cursului a participat şi prefectul Eugeniu Avram, care le-a solicitat celor prezenţi în sală să manifeste maximă responsabilitate faţă de activitatea privind modul în care sunt gestionate datele din registrul agricol, la nivelul judeţului fiind în derulare un control la primării pe această temă, concluziile urmând să fie transmise Ministerului Administraţiei şi Internelor.

Potrivit modificărilor aduse legislaţie româneşti pentru a fi în acord cu standardele europene, registrul agricol se ţine, în paralel, pe suport de hârtie şi în format electronic, existând obligaţia de a se verifica, de cel puţin două ori pe an, concordanţa dintre cele două forme de registru agricol.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.