Finanțele au depăși planul de încasări pe luna octombrie


„Planul de încasări pe luna octombrie, s-a realizat în proporţie de 100,75%, adică s-a înregistrat o depăşire de 696.964 lei. Veniturile absolute au fost de 99.460 mii lei, din care TVA de rambursat 6.690 mii lei, rămânând de încasat 92.770 mii lei. Însă noi am depăşit încasările realizând suma de 93.467 mii lei, deci cu 697 mii lei în plus”. Declaraţia îi aparţine directorului executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare, Mircea Ardelean şi a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă organizate astăzi, 5 noiembrie, la sediul instituţiei.

Potrivit celor declarate de Ardelean, în luna octombrie, judeţul Satu Mare s-a clasat pe locul 29 în ceea ce priveşte încasările la bugetul de stat. „Sunt convins că la nivelul judeţului se sudează o echipă, fără de care nu am fi putut realiza acest plan. Mai vreau să vă spun că ne-am încadrat peste media pe ţară. Media încasărilor la bugetul de stat la nivel naţional a fost de 100,33% iar noi am depăşit această medie, obţinând 100,75%”, a mai declarat Ardelean.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, directorul executiv al DGFP Satu Mare a subliniat faptul că în acest an nu vor fi probleme cu salariile profesorilor având în vedere faptul că, în urma Ordonanţei de Urgenţă nr. 61 din 27 octombrie 2012 privind rectificarea bugetului de stat pe acest an, au fost suplimentate cheltuielile de personal în învăţământ cu 6.322.000 lei dar şi cele cu privire la drepturile asistenţilor personmali ai persoanelor cu handicap, unde suplimentările au fost de 8.683.000 lei.

În ceea ce priveşte restanţele unităţilor administrativ teritoriale de pe raza judeţului Satu Mare, acestea se cifrează la suma de 15,3 milioane lei. De asemenea, Ardelean a făcut referire şi la modificarea Legii nr. 273 pe 2006, ai administraţiei publice locale prin Ordonanţa 47 pe 2012, prin care s-a introdus obligativitatea reducerii lunare a arieratelor cu 5% şi 3% pentru unităţile finanţate parţial din bugetul de stat.
Cu privire la restituirea banilor pentru taxa auto, directorul DGFP Satu Mare a declarat că în acest an, sătmărenii au depus un număr de 4.000 de cereri din care au fost soluţionate 2.450.

Un Comentariu la "Finanțele au depăși planul de încasări pe luna octombrie"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.