Cetăţenii din zona Hododului cer sprijinul prefectului Eugeniu Avram

În seria deplasărilor în teren, prefectul Eugeniu Avram s-a aflat, astăzi, 5 noiembrie, în târgul organizat în fiecare lună în comuna Hodod. La acest târg, considerat o sărbătoare pentru cetăţenii din zona respectivă, vin oamenii din toate comunele învecinate Hododului dar şi din comunele din judeţele Sălaj şi Maramureş.

Asaltat de oameni, care au ţinut să aprecieze faptul că se apropie de problemele lor prin discuţiile directe în târguri, prefectului Eugeniu Avram i-au fost prezentate nemulţumirile legate de unele condiţii restrictive pentru acordarea subvenţiilor pentru sectorul agricol, aspectele legate de aplicarea fondului funciar şi imposibilitatea unora de a intra în posesia terenurilor moştenite.

Cea mai des invocată problemă de oamenii aflaţi în târg a vizat scăderea preţului la animale, însă solicitarea adresată prefectului se referă la necesitatea modificării legislaţiei actuale în sensul acordării posibilităţii preluării porcilor pentru sacrificare şi comercializare de către abatoarele autorizate de la persoanele fizice, în prezent acest lucru fiind permis doar în cazul agenţilor economici ce au ca şi obiect de activitate creşterea animalelor. Prefectul judeţului a promis că va informa Guvernul în legătură cu doleanţa cetăţenilor pentru a iniţia o propunere de modificare a actelor normative, totodată va prezenta această problemă parlamentarilor sătmăreni care doresc să sprijine acest demers care vine în ajutorul cetăţenilor de a-şi putea valorifica animalele crescute in gospodării, pentru mulţi din mediul rural fiind unica sursă de venit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.