Ziua Porţilor Deschise la DGASPC Satu Mare

Cu ocazia aniversării a 15 ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) din Satu Mare, conducerea instituţiei organizează „Ziua Porţilor Deschise”.

Astfel, la Centrul de plasament al copilului “ROUA” din Hurezu Mare evenimentul va fi organizat marţi, 6 noiembrie, de la ora 13.00. Cei care doresc să viziteze Centrul maternal “LORENA” din Satu Mare, situat pe strada Crişan nr. 3, sunt aşteptaţi miercuri, 7 noiembrie, de la ora 12.00.
CIAS “ŞANSA” de pe strada Ilişeşti nr. 1, îşi aşteaptă vizitatori tot miercuri, de la ora 15.00.

În schimb, Centrul de plasament al copilului “FLOARE DE COLŢ” din Halmeu va putea fi vizitat joi, 8 noiembrie, cu începere de la ora 13.00.

Un Comentariu la "Ziua Porţilor Deschise la DGASPC Satu Mare"

 1. Iustian Vasile   4 aprilie 2014 at 8:47 am

  Părinţii şi cadrele didactice care aplică anumite corecţii fizice minorilor, respectiv elevilor, sunt pasibili de amenzi. O singură palmă îi poate costa până la 5.000 lei, în cazul părinţilor, respectiv de maximum 2.500 lei, în cazul dascălilor care îşi depăşesc atribuţiile. Legea prevede sancţiuni şi pentru adulţii cei care pleacă în străinătate fără să anunţe autorităţile şi îşi lasă odraslele în voia sorţii, respectiv pentru cei care îşi trimit pruncii la cerşit.

  Conform unui studiu realizat de Organizaţia „Salvaţi Copiii”, în România anului 2013, 38% dintre părinţi recunosc abuzul fizic asupra copiilor în familie, 63% dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de către părinţii lor, iar corecţiile precum „lovitul cu palma” sau „urecheala” nu sunt percepute de majoritatea părinţilor, şi într-o anumită măsură, nici de copii, ca fiind comportamente din sfera abuzului fizic;,20% dintre părinţi apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educaţie a copilului, 18% dintre copii afirmă că au fost bătuţi acasă cu băţul sau nuiaua, 13% cu cureaua, 8% cu lingura de lemn.

  Nici în şcoli, minorii nu sunt “protejaţi”, relevă studiul. În România frecvenţa în context educaţional a comportamentelor de abuz emoţional şi verbal pe care cadrele didactice le angajează în numele „metodei educaţionale” este extrem de mare, arată cei de la Salvaţi Copiii. 86% dintre copii sunt certaţi de către cadrele didactice atunci când greşesc, 33% dintre copiii sunt jigniţi şi etichetaţi la şcoală de către cadrele didactice, 7% dintre copii afirmă că sunt bătuţi de către profesorii lor.
  Mai ales se in tapla abuzurii la centrele de plasmen lovit de firmier si legati

  Răspunde

Scrie un comentariu