Expoziţie Rainer Mate la Galeria de Artă din Piaţa 25 Octombrie


Președintele Consiliului Județean (CJ), Adrian Ștef, a participat astăzi, 31 octombrie, la vernisajul expoziţiei artistului maghiar Rainer Mate, care a avut loc la Galeria de Artă din Piaţa 25 Octombrie din Satu Mare.

Este vorba de prima expoziţie personală adusă în oraşul nostru de pictorul Rainer Mate din Budapesta. Artistul este absolvent al Academiei de Arte Frumoase din capitala Ungariei şi dublu laureat al premiului „Barcsay”. Rainer Mate este o prezenţă obişnuită în ultimii ani în expoziţiile colective organizate la Satu Mare, în special în urma taberelor de creaţie de la Bobald.

La vernisaj au participat numeroşi iubitori ai artei, lucrările lui Rainer Mate fiind prezentate publicului de Muhi Sandor.
Preşedintele CJ Satu Mare a declarat că va încuraja în continuare schimburile culturale dintre artiştii sătmăreni şi cei din străinătate. „Arta ne arată că nu mai există graniţe, că artiştii pot circula liberi. Îi urez bun venit în Satu Mare lui Rainer Mate şi sper să mai expună în judeţul nostru şi pe viitor. Am sprijinit arta sătmăreană şi voi continua să o sprijin şi pe viitor pentru că avem artişti de valoare”, a declarat Adrian Ştef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.