Delegaţie a Poliţiei Locale Satu Mare la Iaşi

O delegaţie a Poliţiei Locale Satu Mare formată din directorul general al instituţiei,Florian Găzdac, directorul adjunct, Ioan Precup şi şeful de birouu Eudochia Balint, a participat la Adunarea Generală a Federaţiei Naţionale a Poliţiştilor Locali din România, care a avut loc în municipiul Iaşi, în perioada 26-27 octombrie. La eveniment au participat 35 de reprezentanţi ai asociaţiilor membre FNPL precum şi invitaţi din cadrul altor poliţii locale.

În cadrul lucrărilor s-au prezentat iniţiaţivele legislative ale Federaţiei cu privire la poliţia locală, respectiv instituirea datei de 21 mai ca Ziua Naţională a Politiei locale şi modificări ale Legii nr. 155/2010 Poliţiei locale, cu privire la: posibilitatea reală de încadrare în condiţii specifice de muncă (deosebite sau speciale) a activităţii poliţistului local, dreptul poliţistului local de a beneficia de alocaţie de hrană şi eliminarea obligativităţii obţinerii avizului de port armă de către poliţistul local.

În cadrul şedintei s-au prezentat si principalele activităti organizate de Federatie de la precedenta şedintă a Adunării Generale precum si stadiul relatiilor organizatiei cu forurile legislative, structurile asociative ale adminsitratiei publice locale şi organizatii sindicale, colaborarea cu aceste structuri derulându-se atât in interesul politiei locale cât şi al conducerilor unităţilor adminstrativ teritoriale.

Şedinţa s-a bucurat şi de participarea prefectului judeţului Iaşi, Romeo Olteanu care a salutat prezenţa în municipiul Iaşi a majorităţii reprezentanţilor poliţiei locale din România, şi cunoscând aspectele reale ale muncii poliţistului local şi-a declarat disponibilitatea de a sprijini demersurile Federaţie cu privire obţinerea unor modificări legislative care să asigure acestei categorii profesionale, de care cetăţenii au din ce în ce mai mare nevoie, condiţii de muncă civilizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.