Scandal monstru în UNPR: Lavinia Şandu îi cere demisia lui Gabriel Oprea

Vicepreşedinta UNPR Lavinia Şandru îi cere liderului UNPR Gabriel Oprea fie să renegocieze de urgenţă colegiile UNPR în interiorul ACS, fie să-şi asume că nu a reuşit decât să-şi asigure lui şi apropiaţilor loc în Parlament şi să demisioneze din fruntea partidului.

Redăm mai jos integral scrisoarea Laviniei Şandru, obţinută de NewsIn.

“Domnului Gabriel Oprea,
Preşedinte UNPR,

Stimate domnule presedinte,

Îmi asum un demers incomod, chiar neplăcut, dar extrem de necesar în activitatea unui partid care doreşte să-şi păstreze statutul public în baza căruia a fost fondat.

În ceea ce priveşte UNPR, motivul public declarat, respectiv argumentul convingător care m-a determinat pe mine şi pe colegii mei de la PIN să ne alăturăm proiectului dumneavoastră, a fost asigurarea unei majorităţi parlamentare pentru orice guvernare responsabilă şi performanţă a României.

Legat de acest aspect, domnule preşedinte, consider că nu v-aţi îndeplinit mandatul pe care vi l-aţi asumat în fata partidului, de a obţine 30 de colegii eligibile la alegerile parlamentare din acest an, pentru membrii partidului nostru, mandat în baza căruia noi, cu toţii, am votat constituirea Alianţei de Centru Stânga.

Rezultatul negocierilor finale este mult prea departe de mandatul pe care vi l-am încredinţat, văzându-ne astăzi puşi în situaţia de a nu putea avea grupuri parlamentare UNPR nici la Camera Deputaţilor şi nici la Senat, cele 7 colegii eligibile care ni s-au acordat fiind total insuficiente.

În aceste condiţii devine evident că UNPR nu va mai putea să-şi îndeplinească misiunea declarată de a asigura stabilitatea politică în România şi de a susţine acele măsuri sociale de care romanii au atât de mare nevoie în momentele dificile prin care trece şi ţara noastră dar şi întreaga Europă.

Permiteţi-mi să fac apel la onoarea dumneavoastră de ofiţer care care nu acceptă să fie umilit sau dezonorat şi se retrage, dintr-o bătălie pe care a pierdut-o, cu fruntea sus. Cu tot respectul pe care vi-l port, regret că n-aţi înţeles semnificaţia mai profundă a gestului meu de a protesta împotriva atitudinii PSD în raport cu UNPR, prin refuzul de a accepta candidatura pe listele USL într-un colegiu din Arad.

Prin urmare, domnule preşedinte, vă cer, fie să denunţaţi public şi să renegociaţi de urgenţă colegiile UNPR în interiorul ACS, în aşa fel încât să avem cele două grupuri parlamentare la Camera Deputaţilor şi la Senat, fie să vă acceptaţi eşecul în îndeplinirea mandatului care v-a fost acordat de către partid şi recunoscând faptul că n-aţi reuşit decât să vă asiguraţi dumneavoastră şi unui număr foarte mic de apropiaţi colegii eligibile, să demisionaţi din funcţia de preşedinte UNPR şi să lăsaţi Biroul Politic Naţional al partidului să convoace un congres extraordinar care să aleagă o nouă conducere capabilă să-i apere interesele atât în raport cu partenerii cât şi cu cetăţenii României”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.