Consiliul Judeţean va construi două parcuri fotovoltaice



Comunele Culciu şi Supur au oferit terenuri în vederea înfiinţării unor parcuri fotovoltaice pe teritoriul celor două localităţi, ceea ce ar reprezenta o altenativă la producerea energiei electrice. În şedinţa ordinară de astăzi, 29 octombrie, consilierii judeţeni au votat asocierea instituţiei pe care o reprezintă cu cele două comune, în vederea realizării acestor parcuri.

Potrivit celor declarate de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adian Ştef „am propus acest proiect de hotărâre pentru a ne pregăti în vederea unei noi sesiuni de finanţare în ceea ce priveşte parcurilor fotovoltaice. Primăriile din Culciu şi Supur ne pun la dispoziţie terenurile. Avantajul mare este că, la înfiinţarea acestor parcuri, cofinanţarea unităţilor administrativ-teritoriale este de doar 2%. În acest mod avem şansa să producem energie electrică prin forme alternative. Aşteptăm propuneri şi din partea altor comune. Însă trebuie ştiut un lucru. În zona în care vor fi înfiinţate aceste parcuri trebuie să treacă şi reţeaua de curent electric, pentru ca energia produsă să poată fi canalizată în reţea”.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, a fost votat proiectul de hotărâre cu privire la încetarea mandatului de consilier judeţean al lui Nicolae Mircea Pal, în locul căruia a fost validat Gheorghe Rişcău aflat pe lista de consilieri judeţeni ai USL la alegerile locale din 10 iunie.

Consilierii judeţeni şi-au dat acordul şi în ceea ce priveşte darea în administrare către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare a Creşei Distrofici, împreună cu terenul aferent, situat pe strada Ady Endre nr. 34/A, unde va fi amenajată o morgă modernă. Potrivit celor declarate de Ştef „în prezent medicina legală din Satu Mare, îşi desfăşoară activitatea în trei locaţii însă, nici una nu corespunde standardelor care se impun în acest domeniu. În imobilul de pe Ady Endre va fi amenajată o morgă dar şi o arhivă. Am înţeles că, cei de la medicină legală dispun de 300.000 lei, sumă pe care îi vor folosi pentru amenajarea imobilului, pentru ai servi noului scop”.

În altă ordine de idei a fost aprobat şi proiectul de hotărâre care deschide calea unui acord de parteneriat între judeţul Satu Mare şi Administraţia Bazinală de Ape „Someş-Tisa”, în vederea promovării proiectului de cooperare transfrontalieră „Pe două roţi între Turulung şi Magosliget”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.