Ambasadorul Franţei în vizită la Satu Mare


Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, a primit astăzi, 29 noiembrie, vizita lui Philippe Gustin, Ambasadorul Franţei la Bucureşti. La întâlnirea cu primarul municipiului, reşedinţă de judeţ au mai participat Christophe Pomez, directorul Institutului Francez din Cluj-Napoca şi Xavier Marette, consilierul Ambasadorului Franţei.

Primarul Dorel Coica a făcut o prezentare privind relaţiile româno-franceze existente în municipiu pe plan educaţional, social şi medical.

Edilul şef a mai prezentat oaspeţilor posibilităţile de investiţii în Parcul Industrial, precum şi de colaborare în dezvoltarea turismului terapeutic din zonă, ţinând cont de existenţa apei termale de cea mai bună calitate în municipiul Satu Mare.

În continuare, primarul Dorel Coica a invitat la discuţii reprezentanţii ONG- urilor care au relaţii stabilite cu partea franceză sau care sunt în curs de stabilire a acestora. Au participat la întâlnire reprezentanţii: Fundaţiei Române a Căminelor de Tranzit “FOYER” Satu Mare, Asociaţiei “STEA” – organizaţie neguvernamentală care luptă împotriva cerşetoriei şi a exploatării copiilor, Asociatiei “Freres Europa” Satu Mare, care au venit însoţiţi de Szilagyi Edith, profesoară de limba franceză la Colegiul Naţional “Doamna Stanca” din Satu Mare în calitate de traducător.

Ambasadorul Franţei a manifestat un interes deosebit pentru turismul din zona noastră şi în mod special pentru extinderea relaţiilor româno-franceze cu organizaţiile neguvernamentale de protecţie socială şi reintegrare a tinerilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.