Vânătoare tradiţională cu haită de copoi la Carei

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef a participat sâmbătă, 27 octombrie, la manifestările “Zilele Hubertus”, prima vânătoare tradiţională cu haită de copoi organizată la Carei.

La manifestare au mai participat prefectul judeţului dr. Eugeniu Avram, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, deputatul UDMR, Erdei D. Istvan, primarul din Carei, Kovacs Jeno, preşedintele “Hunting Club” România, Antal Istvan, directorul Muzeului Judeţean, Liviu Marta, directorul Direcţiei de Cultură şi Sport Carei, Bogdan Georgescu, membrii “Hunting Club” Satu Mare, călăreţi ai Clubului Sportiv “Horses Sylvana” Botiz, precum şi alţi membrii ai AJVPS dar şi invitaţi de peste hotare.

“Această manifestare a ajuns la a cincea ediţie şi suntem onoraţi că de această dată s-a organizat la Carei. În fiecare an vrem să organizăm astfel de evenimente şi sperăm ca pe parcurs organizarea şi modul de desfăşurare a vânătorii să se apropie tot mai mult de ceea ce se întâmpla în Anglia în urmă cu 150 de ani”, a declarat Antal István.

“Zilele Hubertus este o nouă manifestare menită a promova Castelul din Carei. Acum avem o sărbătoare a vânătorilor cu un program deosebit, în care îmbinaţi concursurile de gătit şi concursurile de câini cu expoziţii şi concerte. Mă bucur că aţi organizat şi o expoziţie de palincă şi vin pentru că promovaţi astfel produsele tradiţionale sătmărene, care sunt unele din principalele noastre arme de a atrage turiştii în judeţul Satu Mare. Vrem să facem din Castelul din Carei un obiectiv European şi să creştem numărul de turişti şi mulţumesc organizatorilor că ne sprijină acest demers”, a declarat Adrian Ştef.

Fiecare călăreţ are un costum propriu, întocmai celor purtate la astfel de evenimente în urmă cu 150 de ani. Pe braţe, ca semn distinctiv pentru rangul pe care îl reprezentau, vânătorii purtau banderole de culori diferite. Cel care a dat semnalul de start al pseudo-vânătorii a fost “masterul” de eveniment, coordonatorul vânătorii, Gigel Buth.

Manifestarea a continuat cu o expozitie de trofee de vânătoare în Castelul Károlyi, apoi cu o expoziţie de câini pentru rase de vânătoare, concurs de gătit de preparate vânătoreşti şi pescăreşti la ceaun, muzică de fanfară, concert de cornete de vânătoare, concurs de vânătoare şi examene pentru câinii de vânătoare, iar astăzi, 28 octombrie, evenimentul continuă cu vânătoarea tradiţională călare cu haita de copoi, în pădurea Foieni.

2 Comentarii la "Vânătoare tradiţională cu haită de copoi la Carei"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.