USL Satu Mare şi-a depus candidaturile pentru parlamentare



Cei şapte candidaţi propuşi de USL Satu Mare s-au prezentat astăzi, 27 octombrie, însoţiţi şi de alţi membrii marcanţi ai Uniunii Social-Liberale, la Biroul Electoral de Circumscrpţie (BEC) situat în Sala XXI, la parterul Palatului Administrativ.

Alături de candidaţii pentru cele şapte colegii parlamentare (cinci pentru Camera Deputaţilor şi două pentru Senat) au participat şi preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, vicepreşedintele, Mircea Govor, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica dar şi alţi membrii marcanţi ai USL Satu Mare. Preşedintele BEC Satu Mare, judecătorul Remus Nemeş a verificat dosarele celor şapte candidaţi, declarând că nu sunt probleme referitoare la îndeplinirea procedurilor legale în ceea ce priveşte întocmirea dosarelor depuse.

La ieşirea din BEC, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Satu Mare şi copreşedintele USL, senatorul Valer Marian a făcut şi o scurtă declaraţie de presă prezentând în câteva cuvinte fiecare candidat în parte. „USL a depus la Biroul de Electoral de Circumscripţie Satu Mare candidaturile pentru toate cele şapte colegii. Ne prezentăm în faţa electoratului sătmărean cu oameni competenţi care s-au remarcat până în prezent pe plan profesional dar şi pe plan politic. Am îmbinat entuziasmul tineresc cu experienţa dobândită odată cu vârsta. Venim în faţa electoratului cu oameni profesionişti. În Colegiul 1 pentru Camera Deputaţilor îl avem candidat pe Nicolae Bura, un om cu o experienţă deosebită în administraţie. Este economist de profesie şi un om deosebit. În Colegiul 2 va candida domnul ministru Ovidiu Silaghi, inginer de profesie care a deţinut o serie de funcţii administrative remarcîndu-se în Guvernul Tăriceanu II ca ministru al Turismului iar în prezent, aşa cum bine ştiţi, deţine portofoliul Ministerului Transporturilor. În Colegiul 3 va candida Octavian Petric, jurist de profesie care a fost consilier judeţean în mai multe mandate. În Colegiul 4 va candida Viorel Buda, dascăl de profesie care a deţinut şi funcţia de director de şcoală dar şi pe cea de inspector şcolar general. În prezent este deputat în Parlamentul României. În Colegiul 5 îl avem pe Ciprian Ardelean, jurist şi preşedintele Organizaţiei Judeţene a TSD Satu Mare. La Senat, în Colegiul 2 va candida acad. dr. Virgil Enătescu, medic de profesie şi un om de o probitate morală de necontestat. În Colegiul 1 la Senat voi candida eu, Valer Marian. Sunt jurist de profesie. Am fost procuror şi director la Gazeta de Nord-Vest, prefect, director de cabinet al preşedintelui CJ iar în prezent sunt senator în Parlamentul României”.
În luarea de cuvânt, dr. Dorel Coica a declarat că îi va susţine trup şi suflet pe candidaţii USL deoarece sunt profesionişti şi oameni cu o probitate morală incontestabilă.

Un Comentariu la "USL Satu Mare şi-a depus candidaturile pentru parlamentare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.