48 de kilograme de cocaină mexicană descoperite la Satu Mare

Poliţiştii de la crimă organizată şi procurorii DIICOT Bucureşti au reuşit destructurarea unei reţele de traficanţi de doguri. Oamenii legii au ridicat din maşina unui sătmărean, 48 kg de cocaină, droguri ce trebuiau să ajungă în Bucureşti.

Potrivit unor surse neoficiale, cocaina provine din Mexic, iar valoarea drogurilor confiscate este de aproximativ 5 milioane de euro. Drogul a fost transportat cu vaporul până în Olanda de unde a fost preluat de un fost taximetrist, Petre Savaniu care trebuia să aducă maşina cu cocaina în ţară. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, maşina s-a defectat în Germania, iar Savaniu a fost nevoit să apeleze la o firmă de tractări auto, care oferă şi servicii de taximetrie. Aşa a intrat în afacere şi fratele patronului unei firme de taximetrie care i-a tractat maşina până la Satu Mare.

Autoturismul a fost introdus în ţară pe la Vama Petea. A doua zi dimineaţa, cărăuşul, Petrică Savaniu şi cel care i-a tractat maşina, s-au trezit la uşă cu procurorii DIICOT care au efectuat percheziţii în locuinţele acestora. În cele din urmă anchetatorii au găsit cocaina în portbagajul maşinii. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cel care a livrat drogul din America este tot sătmărean, care a stabilit legături cu mafia din Mexic.

În afară de Petrică Savaniu şi cel care i-a tractat maşina, Vasile Fanea, mai sunt implicaţi şi alte trei persoane. Pe numele celor cinci suspecţi au fost emise mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.