Alimente cu rol detoxifiant

Lamai
Lamaile fac parte din foarte multe diete de detoxifiere si exista un motiv intemeiat pentru aceasta. In primul rand, lamaile sunt bogate in vitamina C, care este benefica pentru piele si lupta impotriva bolilor care se formeaza in urma radicalilor liberi. In plus, aceste citrice au un efect alcalin asupra organismului, ceea ce inseamna ca pot ajuta la refacerea echilibrului pH-ului din organism si aduc un beneficiu important pentru sistemul dumneavoastra imunitar.

Incercati sa incepeti ziua cu o cana de apa fierbinte si o felie de lamaie, pentru a ajuta la eliminarea toxinelor si la curatatarea organismului dumneavoastra.
Mere
Merele sunt bogate in substante nutritive. Acestea contin fibre, vitamine, minerale si mai multe fitochimicale benefice, cum ar fi d-glucarat, flavonoide si terpenoide. Toate aceste substante sunt utilizate in procesul de detoxifiere.

Flavonoidul numit florizin ajuta la stimularea productiei de bila, care sustine detoxifierea ficatului prin eliminarea unor toxine prin bila. Merele reprezinta o sursa de fibre solubile numite pectina. Acest lucru conduce la detoxifierea organismului de metale si aditivi alimentari.

Este indicat sa consumati doar mere organice, deoarece merele non-organice sunt printre primele alimente in care s-au gasit destul de multe reziduuri de pesticide.

Sfecla
Sfecla este plina de vitaminele B3, B6, C si beta-caroten. Aceasta este o sursa importanta de fier, magneziu, zinc si calciu – necesare pentru a promova detoxifierea si eliminarea optima a deseurilor din organism.

Sfecla ajuta la sanatatea vezicii biliare si a ficatului – organe esentiale in dizolvarea si eliminarea toxinelor. Cantitatea mare de fibre continuta in sfecla imbunatateste digestia si ajuta la eliminarea deseurilor din corp.

Usturoi
Acest bulb iute este unul dintre cele mai benefice alimente pentru detoxifiere. Stimuleaza productia de enzime din ficat, ajutand astfel la detoxifiere si la filtrarea toxinelor din sistemul digestiv. Este recomandat sa adaugati usturoi crud sau fiert in orice dieta de detoxifiere.

Ghimbir
Daca mancarea grasa sau alcoolul cauzeaza probleme sistemului dumneavoastra digestiv, adaugati ghimbir in dieta. Acesta, nu numai ca reduce senzatia de greata, dar poate ajuta si la imbunatatirea digestiei, combate flatulenta. In plus, ghimbirul contine antioxidanti si ajuta in stimularea sistemului imunitar.

Pentru a va imbunatati digestia, incercati sa beti ceai de ghimbir sau adaugati ghimbir proaspat ras la un suc de fructe sau de legume.

Seminte si nuci
Includeti mai multe seminte si nuci usor digerabile in dieta dumneavoastra. Semintele de in, dovleac, canepa, susan, floarea-soarelui, migdalele, nucile si nucile de cedru siberian reprezinta toate optiuni excelente de detoxifiere. Consumati:

acaju
nuci de cocos
tahini
arahide
nuci si seminte crude, nesarate.
Broccoli
Broccoli face parte din puternica familie de legume Brassica. Broccoli contine fitochimicale importante, care sunt eliberate atunci cand leguma este tocata, mestecata, fermentata, fiarta sau digerata. Substantele sunt eliberate apoi defalcate in sulforofani, indole-3-carbinole si D-glucarat, toate cu efect specific asupra toxinelor. Varza de broccoli poate oferi de fapt, mai multe beneficii decat broccoli in sine, pentru ca aceasta contine de 20 de ori mai mult sulforofan.

Varza
Multe celebritati au apelat la dieta cu supa de varza pentru a pierde in greutate si a fi in forma inaintea unui eveniment important. Cu toatea acestea, varza nu este buna doar pentru slabire, ci este si un puternic detoxifiant.

Ca majoritatea legumelor crucifere, varza contine o substanta chimica numita sulforofan, care ajuta organismul in lupta impotriva toxinelor. Varza furnizeaza, de asemenea, glutation, un antioxidant care ajuta la imbunatatirea functiei de detoxifiere a ficatului.

Spanac
Spanacul este o alta leguma cu frunze de culoare verde-inchis, care este bogata in fier, vitamina E si clorofila. Clorfila din spanac ajuta colonul sa se curete. Clorofila este responsabila pentru culoarea verde-inchis a legumelor si ajuta la eliminarea toxinelor din organism, in special a agentilor cancerigeni.

Substantele cangerigene sunt responsabile pentru aparitia cancerului in organism. Adaugati spanac in dieta dumneavoastra pentru a accelera procesul de vindecare al corpului.

Seminte de in
Sunt considerate un super-aliment si servesc in mai multe scopuri. Atunci cand va detoxifiati corpul, este esential sa va asigurati ca toxinele sunt eliminate in mod corespunzator.

Semintele de in sunt o sursa excelenta de fibre, care ajuta la eliminarea toxinelor din tractul digestiv. Contin si uleiuri omega-3. Consumati cate 2 linguri de seminte de in, in apa cu lamaie, in fiecare dimineata.

Ceai verde
Din punct de vedere tehnic, ceaiul verde nu este un aliment. Totusi, niciun plan de detoxifiere nu ar fi complet fara consumul regulat de lichide. Fluidele sunt esentiale pentru mentinerea sanatatii organismului uman, a organelor sale si pentru a elimina toxinele din organism. Consumul de ceai verde este o modalitate minunata care poate contribui la detoxifiere.

Acesta nu este doar o bautura gustoasa care contribuie la procesul slabirii, ci si una bogata in antioxidanti. Cercetarile au sugerat ca ceaiul verde protejeaza ficatul, inclusiv de bolile specifice ficatului gras.

Orez brun
Daca doriti sa va curatati organismul si sa va imbunatatiti sanatatea, orezul brun este o idee buna pentru a scapa de kilogramele in plus, evitand totodata alimentele procesate. Incercati sa va completati dieta cu cereale integrale sanatoase, cum ar fi orezul brun, bogat in elemente nutritive cheie pentru detoxifiere, inclusiv vitamina B, magneziu, mangan si fosfor.

Orezul brun este bogat in fibre recomandate pentru curatarea colonului si este bogat in seleniu, care ajuta la protejarea ficatului, dar si la infrumusetarea tenului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.