Consiliul Judeţean Satu Mare va igieniza toate parcările de pe drumurile judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat că a dispus curăţirea tuturor parcărilor de pe drumurile judeţene pentru a oferi şoferilor condiţii civilizate de staţionare.

“Sunt parcări invadate de buruieni pe care le vom curăţa şi le vom pune la punct. Am fost la Borleşti, parcarea de acolo a fost transformată practic în groapă de gunoi, fiind aruncate până şi hoituri de animale. Totodată, am vorbit cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru a face acelaşi lucru şi pe drumurile naţionale”, a afirmat Adrian Ştef. Toate parcările urmează a fi dotate cu mobilier stradal: bănci, mese şi coşuri de gunoi.

Preşedintele CJ a dispus şi inventarierea semnelor de circulaţie de pe drumurile judeţene. Acolo unde lipsesc aceste semne de circulaţie, acestea vor fi înlocuite, iar în locurile unde nu se văd de copaci vor fi efectuate defrişări. “Nu ne permitem să punem în pericol siguranţa şoferilor. Din păcate multe din semnele de circulaţie sunt furate, iar hoţii nu sunt depistaţi”, a declarat Adrian Ştef.

Tot pentru a creşte siguranţa pe drumurile judeţene, vor fi efectuate marcaje rutiere având în vedere că în ultima vreme au fost executate covoare asfaltice pe mai multe drumuri judeţene, dar şi pe drumurile judeţene pe care încă lipsesc. Adrian Ştef a afirmat că marcajele trebuie executate foarte rapid, cât vremea mai este frumoasă şi că va verifica îndeaproape calitatea lucrărilor. “Vom fi mult mai exigenţi cu firma care execută marcajele, nu vom mai permite lucrări de mântuială şi care să nu reziste o perioadă îndelungată”, a spus preşedintele CJ Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.