Până la sfârșitul anului, jandarmii sătmăreni vor avea echipamente de protecție moderne

Până la sfârșitul acestui an, toți jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare vor avea echipamente de protecție moderne. Potrivit celor declarate astăzi, 18 octombrie, de către inspectorul șef al IJJ Satu Mare, colonelul Gheorghe Avram, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul instituției, cu banii alocați de la ministerul de resort au fost achiziționate echipamente noi, constând în căști, scuturi, bastoane dar și ținută de protecție pentru fiecare zonă ale corpului.

În acest sens Jandarmeriei sătmărene i s-a alocat suma de 696.000 lei. ”O parte din aceste echipamente au sosit deja la Satu Mare altele urmează să ajungă, însă până la sfârșitul anului jandarmii noștri vor avea echipamente de protecție noi. Vreau să vă spun că, în prezent, dotările noastre sunt pe undeva la nivelul anului 1993. Vă dați seama că, cele mai multe dintre echipamentele de protecție dar și dintre dotările auxiliare, sunt uzate și se impunea înlocuirea acestora”, a declarat Avram. Potrivit acestuia echipamentele au fost achiziționate din diferite țări ale Europei dar și din afara continentului.

”Tot din acești bani au fost achiziționate și munițiile dar și combustibilul necesar până la sfârșitul anului pentru autoturismele pe care le avem în dotare. Aici vreau să vă spun că printr-o bună colaborare cu Primăria din Negrești-Oaș, începută încă pe vremea fostului primar, Nicolae Bura și continuată acum cu doamna Aurelia Fedorca, unitatea de acolo va primi lunar 250 litri de combustibil pentru patrulări suplimentare”, a declarat Avram.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Gheorghe Avram a făcut și un scurt bilanț al primelor nouă luni din acest an. Potrivit evidențelor instituției, în perioada de referință jandarmii au aplicat un număr de 4.648 de amenzi contravenționale în valoare totală de 1.257.948 lei. Făcând o comparație cu aceeași perioadă a anului trecut (2011), când au fost aplicate un număr de 2.366 de amenzi contravenționale, în acest an se observă o creștere a contravențiilor cu 96%. ”Acest lucru se explică, în special, prin creșterea infracțiunilor de evaziune fiscală. În această categorie intră comercializarea ilicită de tutun, alcool, îmbrăcăminte și alte mărfuri contrafăcute, inclusiv alimentele. Mai vreau să vă spun că din cele 4.648 de amenzi contravenționale aplicate nu au fost contestate în instanță decât 157, iar în 93% din cazuri s-a dat câștig de cauză instituției noastre”, a declarat Avram.

Totodată, în primele nouă luni ale anului 2012, efectivele IJJ Satu Mare au executat 67 de misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către organele judiciare. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, se observă o scădere a numărului mandatelor de aducere trimise spre executarea inspectoratului de la 246 (anul trecut) la 67 (în acest an).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.