”Locul deșeurilor nu este acasă. Trimite-le la plimbare!”

În zilele de sâmbătă, 20 și duminică, 21 octombrie, Asociația Română pentru Reciclare RoRec în parteneriat cu Primăria și Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Satu Mare organizează o acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice. Acțiunea face parte din cadrul campaniei ”Locul deșeurilor nu este acasă. Trimite-le la plimbare!”.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă organizate astăzi, 18 octombrie, la Casa Verde din Grădina Romei. La întâlnirea cu presa au participat reprezentanți zonali din partea RoRec, viceprimarii, dr. Radu Roca și Marcela Papici respectiv directorul executiv al APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy. Potrivit organizatorilor, în cursul zilei de sâmbătă, acțiunea se va desfășura în intervalul orar 09.00-17.00 iar duminică între orele 09.00 și 16.00, în zece puncte provizorii de colectare în municipiul Satu Mare. Acestea vor fi amplasate în următoarele locații:

Cartierul Micro 14, lângă Școala ”Mircea Eliade”
Cartierul Micro 15, lângă Școala ”Bălcescu – Petofi”
Cartierul Micro 16, lângă Școala ”Avram Iancu”
Cartierul Micro 17, lângă Școala ”Ion Creangă”
Strada Botizului, lângă Grădinița cu Program Prelungit ”14 Mai”
Cartierul 14 Mai, lângă Liceul Teologic Ortodox ”Nicolae Steinhardt”
P-ța Titulescu, lângă Școala Nr. 10
Centrul Nou, lângă Școala ”Constantin Brâncoveanu”
Cartierul Carpați II, lângă Școala ”Octavian Goga”
Strada Rodnei, lângă Școala ”Dr. Vasile Lucaciu”.

De menționat este faptul că, deșeurile voluminoase de echipamente electronice și electrocasnice beneficiază de preluarea gratuită de la domiciliu, de către organizatori. Mai mult decât atât, pentru programarea comenzilor de preluare de la domiciliu, cetățenii au la dispoziție numerele de telefon 0742550071, 0732886083 și 0765769939 care vor funcționa între 15 și 21 octombrie, în intervalul orar 09.00-16.00.

Cetățenii care vor participa la acțiunea de colectare din Satu Mare și vor depune aparate vechi sau uzate vor fi înscriși la o tombolă cu premii oferite de ”Indesit”, ”Severin” și ”Candy”. Locuitorii din municipiul Satu Mare vor intra astfel în cursa pentru unul dintre următoarele premii: două combine frigorifice marca ”Candy”, patru hote marca ”Indesit”, cinci cuptoare cu microunde marca ”Candy” și cinci fiare de călcat marca ”Severin”.

În luarea de cuvânt, Marcela Papici a declarat că ”prin campania RoRec poți să te desparți de deșeurile electrice și electronice cu conștiința împăcată că ai protejat natura, fiind și un exemplu de bune practici pentru vecinul tău”.
Acțiunea a fost salutată și de viceprimarul Radu Roca, subliniind importanța unei asemenea campanii având în vedere toxicitatea aparatelor electrice și electronice uzate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.