Satu Mare ar putea găzdui întâlnirea de lucru dintre miniştrii Transporturilor din România şi Ungaria

Aflat în vizită de documentare în judeţele Satu Mare şi Maramureş, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, Septimiu Buzaşu, a fost primit, în data de 17 octombrie, de prefectul Eugeniu Avram.

Printre obiectivele vizate în cadrul vizitei secretarului de stat s-au aflat analizarea stadiului de execuţie la lucrările de reabilitare ale şoselei dintre Satu Mare şi Baia Mare şi respectarea graficului la şoseaua de centură a municipiului Carei. Secretarul de stat Buzaşu a afirmat că cele două investiţii în infrastructura rutieră se încadrează în termenele stabilite, existând posibilitatea ca până la finele lunii octombrie să se finalizeze lucrările la şoseaua spre Baia Mare. Secretarul de stat a anunţat că se doreşte ca întâlnirea de lucru dintre miniştrii Transporturilor din România şi Ungaria să aibă loc la Satu Mare, ocazie cu care s-ar discuta şi problema realizării drumului expres Nyiregyhaza- Satu Mare- Baia Mare. Un alt subiect abordat în cadrul întâlnirii a fost cel legat de şoseaua de centură a municipiului Satu Mare, care a primit aviz favorabil din partea comisiei interministeriale şi urmează să fie aprobată de Guvern în foarte scurt timp, finanţarea fiind asigurată prin fonduri europene.

La rândul său, prefectul Eugeniu Avram i-a supus atenţiei secretarului de stat hotărârea Companiei CFR Călători de a închide agenţiei CFR din municipiul Satu Mare şi înfiinţarea unui birou de voiaj în incinta Staţiei CFR, decizie care ar produce disfuncţionalităţi. În timpul dialogului cu prefectul judeţului, oficialul guvernamental a luat legătura telefonic cu cei din conducerea companiei şi s-a decis că închiderea agenţiei să nu mai fie pusă în aplicare. Un alt subiect abordat şi la ultima vizită a secretarului de stat a fost cel legat de limitarea la Cluj a traseului trenului Interregio Bucureşti- Satu Mare, propunere care încă s-ar regăsi în noul mers la trenurilor, subiectul fiind tranşat tot în timpul dialogului cu prefectul Eugeniu Avram în sensul că trenul va circula pe mai departe conform actualului traseu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.