Marton Barabas din Păulești certat cu Parohia Reformată din localitate, pentru 7 arii de pământ

La audiențele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare din data de 17 octombrie, s-au prezentat cinci persoane. Audiențele au fost susținute de consilierul președintelui Octavian Apan și de consilierul juridic Marcel Șimon.

Astfel, Marton Barabas, din Păulești, a cerut sprijinul CJ Satu Mare pentru întăbularea unui teren. El îl acuză pe primarul comunei Păuleşti că refuză de ani de zile să îi emită titlul de proprietate pentru curte şi pentru terenul de sub casă. În anul 1969, familia Barabas din Păuleşti şi-a cumpărat un teren în suprafaţă de 17 ari de la CAP, situat pe strada Principală nr. 117, pe care un an mai târziu şi-au construit o casă. După Revoluţia din Decembrie 1989, Marton Barabas a demarat procedurile de transcriere a terenului pe numele său. Primăria Păuleşti i-a eliberat o adeverinţă pentru suprafaţa de 27 de ari de teren reprezentând terenul de sub casă şi curtea aferentă. Însă, spune Marton Barabas, ghinionul lui a fost să fie vecin cu Parohia Reformată Păuleşti, căreia i s-ar fi retrocedat mai mult teren decât avea dreptul în realitate. Parohia Reformată a ocupat şi 7 ari din curtea soţilor Barabas. Marton Barabas spune că primarul refuză să repare greșeala, în ciuda numeroaselor demersuri făcute. Cazul lui Marton Barabas va fi verificat la Primăria Păulești.

Rodica Abanyi, din Dumbrava, a cerut sprijin pentru obținerea unui ajutor social, afirmând că este bolnavă, fiind operată în mai multe rânduri. Ea spune că nu are nici un venit, iar soțul ei are un salariu mic. Se va încerca găsirea unei soluții împreună cu Primăria Livada.

Violeta Kresula, din Sanislău, s-a plâns că deși a absolvit un curs de asistent maternal, DGASPC Satu Mare a refuzat să-i dea în plasament un copil. Problema Violetei Kresula va fi discutată împreună cu conducerea DGASPC Satu Mare.

Ioan Grama, președintele Asociaților Păgubiților FNI din Satu Mare a cerut sprijin pentru recuperarea banilor pierduți de membrii asociației la FNI. Doleanțele președintelui Asociației păgubiților FNI din Satu Mare vor fi analizate împreună cu Instituție Prefectului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.