Lecție de ecologie pe malul Someșului

Un grup alcătuit din 30 de elevi de la mai multe școli din Satu Mare au participat astăzi, 17 octombrie, la o lecție de ecologie ”pe viu” în laboratorului Agenției pentru Protecția Mediului (APM), după care a urmat și ”lecția” practică pe teren, ce a constat într-o excursie la Ardusat (județul Maramureș) iar la întoarcere, învățăceii vor preleva probe de apă din Someș.

Acțiunea face parte din cadrul proiectului ”Evaluare ecologică a râului Someș în vederea determinării influenței acestuia asupra stării ecologice a râului Tisa”. Proiectul este implementat în perioada martie 2012 – februarie 2013, și are ca scop dezvoltarea unui model hidro-dinamic care să arate schimbările în ceea ce privește flora și fauna celor două râuri. Una dintre activitățile acestui proiect include și implicarea elevilor în acțiunile de prelevare de probe de apă pe traseul râului Someș.

În acest sens, un grup de elevi de la Colegiul Național (CN) ”Ioan Slavici”, CN ”Mihai Eminescu”, CN ”Doamna Stanca”, CN ”Kolcsey Ferenc”, Liceul Reformat, Colegiul ”Ham Janos” și Colegiul Tehnic ”Eliza Zamfirescu” au vizitat laboratorul din cadrul APM după care au plecat în excursie spre Ardusat, județul Maramureş, unde au făcut joncţiune cu o delegaţie maghiară.

La întoarcere spre Satu Mare se vor preleva probe de apă din Someş, care ulterior vor fi analizate în laboratorul APM Satu Mare. Toate acţiunile sunt finanţate din fonduri europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.