„Valul de lumină” a ajuns şi la Satu Mare


Nu ştiu dacă e loc de cuvinte … Sau, cel puţin, dacă îşi au rostul. În orice caz, în asemenea împrejurări vorbele prind cu greu contur pentru a exprima sentimente care să aline durerea din sufletele părinţilor ai căror copilaşi au trecut prea devreme la cele veşnice.

„Părinţii de îngeri” au ales ziua de astăzi, 15 octombrie, pentru ca la ora 19.00, să aprindă lumânări în amintirea micuţilor, contribuind astfel la „valul de lumină” ce inundă, pentru un răstimp de o oră, întreaga planetă. Evenimentul a avut loc în curtea Muzeului de Artă din Satu Mare dar şi în cel puţi alte 19 oraşe din ţară şi din alte câteva din străinătate. După ce au aprins lumânările, părinţii au rostit o rugăciune pentru sufletele copiilor decedaţi.

În România, evenimentul s-a organizat pentru prima data în 2010, la iniţiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizaţiei E.M.M.A şi a avut loc în Bucureşti, în faţa Ateneului Român şi în alte 12 oraşe din ţară şi patru din străinătate.

Mişcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 când preşedintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebeluşilor şi copiilor decedaţi. În 2002, la iniţiativa unui grup de părinţi, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane zi oficială pentru comemorarea bebeluşilor şi copiilor. An de an mişcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele.

5 Comentarii la "„Valul de lumină” a ajuns şi la Satu Mare"

 1. Gigi   16 octombrie 2012 at 12:34 pm

  Eu nu inteleg ce sunt cu chestiile astea sa lasi lumaari pe jos prin centru ba in pasajul coposu ba nu stiu unde. macar le culege de acolo cinmeva sau raman si alea pe jos mult si bine?

  Răspunde
  • necunoscut   16 octombrie 2012 at 11:23 pm

   trebuia sa participi ca sa intelegi!

   Răspunde
 2. Paula   17 octombrie 2012 at 7:17 am

  Gigi ai participat vreodata la unul din evenimentele organizate de noi? Cred ca nu, pt ca daca participai stiai ca acele lumanari noi le strangem, nu vorbesc in numele altor organizatii ci doar in nume propriu, in calitate de organizator pentru al 3-lea an la SM a Valului de lumina – 15 octombrie si al2-lea an a Zilei parintilor de ingeri ultima duminica din mai a fiecarui an. Cei prezenti pot sa confirme.

  Zbor lin ingerasilor nostri. Va iubim

  Răspunde
 3. adina   17 octombrie 2012 at 11:46 am

  Da asa este draga Paula ai dreptate , noi toti parintii de ingeri ,voluntari suntem si vom fi mereu foarte organizati , noi nu lasam in urma noastra lumanarile sunt prea pretioase , bravo Paula foarte frumos , e un eveniment deosebit in viata noastra.

  Răspunde
 4. simona   21 octombrie 2013 at 12:26 pm

  Bravo, Paula doar cei care participa inteleg evenimentul

  Răspunde

Scrie un comentariu