Primarul municipiul, preocupat de evaluarea și îmbunătățirea calității transportului

 

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica împreună cu viceprimarul Marcela Papici au participat astăzi, 15 octombrie, la prima întâlnire consultativă conturată în jurul temelor de interes pentru reședința de județ în ceea ce priveşte transportul public, traficul și parcările de pe raza orașului.

Municipiului Satu Mare este implicat în proiectul ”QUEST” – Instrument de management al calităţii pentru transport urban sustenabil şi eficient energetic, un proiect european demarat sub egida Programului ”Inteligent Energy Europe”, ce se desfăşoară în perioada iunie 2011 – noiembrie 2013, şi care reuneşte un parteneriat de 19 oraşe şi instituţii de cunoaştere, precum şi o reţea de 45 de oraşe de pe întreg teritoriul Europei.

Pe parcursul implementării ”QUEST” se va elabora un instrument de audit pentru a evalua şi a îmbunătăţii calitatea politicilor de mobilitate urbană durabilă. Scopul proiectului îl constituie evaluarea politicilor locale de mobilitate ale oraşelor implicate şi elaborarea unui instrument de audit pentru evaluarea şi îmbunătăţirea calităţii transportului durabil.

Oraşelor participante li se vor furniza un plan de acţiune personalizat care are ca scop îmbunătăţirea politicilor de mobilitate şi vor fi incluse într-o reţea internaţională care le va oferi posibilitatea de a beneficia de schimburi de experienţă cu alte oraşe cu probleme şi provocări similare. Oraşele vor primi certificate ”QUEST” pentru recunoaştere a eforturilor depuse în planificarea durabilă a mobilităţii urbane.

În cadrul proiectului participă oraşe din 16 ţări din Europa, precum: Belgia, Croaţia, Cehia, Slovenia, Olanda, Scoţia, Franţa, Germania, Ungaria, Spania, Anglia, Italia, România, Slovacia, Suedia și Finlanda (de nord).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.