Zeci de creaţii artistice expuse la Castelul Karolyi din Carei


Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef a participat astăzi, 14 octombrie, la vernisajul expoziţiei artiştilor plastici sătmăreni organizat la Castelul Karolyi din Carei. Expoziţia celor 24 de creatori cuprinde 70 de lucrări de pictură, sculptură, grafică, măști venețiene şi goblenuri.

La vernisajul expoziţiei au luat cuvântul Adrian Ştef, directorul Direcţiei de Cultură şi Sport Carei, Bogdan Georgescu şi preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba. Mediatorul acestui vernisaj a fost Varga Maria.

Adrian Ştef i-a felicitat pe expozanţi, conducerea asociaţiei pentru încă o expoziţie frumoasă şi pe elevii Şcolii de Arte, prezenţi şi ei la eveniment. „Am promis că voi sprijini în continuare activitatea artiștilor plastici sătmăreni și iată că suntem azi la un eveniment deosebit. O expoziție la Castelul Karolyi din Carei, asistăm la o formă de turism cultural pe care dorim să-l promovăm de acum înainte. Prin operele dumneavoastră atrageți turiști la un obiectiv care a fost renovat și cu sprijinul CJ Satu Mare, iar probabil că următoarele expoziții le veți face la un alt monument istoric de mare valoare, Cetatea din Ardud.

Avem valori culturale în județ pe care le putem promova și, promovându-le putem atrage turiști. Turismul cultural este recunoscut ca un motor pentru dezvoltarea și promovarea identităților culturale locale, oferind comunităților șansa conservării patrimoniului cultural ca resursă pentru dezvoltarea locală”, a declarat Adrian Ştef.

Expoziția este deschisă în perioada 14 – 27 octombrie 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.