74.000 de persoane la mitingul USL din 17 octombrie

Organizaţiile judeţene ale USL vor primi de la centru “norme de prezenţă” pentru mitingul din 17 octombrie de pe Arena Naţională, respectiv numărul de persoane pe care trebuie să le aducă la Bucureşti pentru ceea ce organizatorii doresc a fi cel mai mare eveniment postrevoluţionar.

Surse din USL au declarat pentru MEDIAFAX că normele de prezenţă vor fi transmise în teritoriu în cursul zilei de joi, acestea nefiind unele fixe pentru toate organizaţiile judeţene, ci variind în funcţie de distanţa care urmează a fi parcursă până la Bucureşti. Astfel, organizaţiile judeţene apropiate de Capitală vor avea norme de prezenţă mai mari, în timp ce filialele îndepărtate vor trebui să aducă un număr mai mic de participanţi.

Impunerea normelor de prezenţă pentru organizaţiile USL are la bază pretenţia liderilor de la centru ai Uniunii de a avea pe 17 octombrie “cel mai mare eveniment organizat de la Revoluţie încoace”, care să beneficieze de prezenţa a nu mai puţin de 74.000 de participanţi.

Liderii centrali vor ca la evenimentul de lansare a candidaţilor Uniunii la alegererile parlamentare să participe 54.000 de persoane aşezate în tribunele şi peluzele Arenei Naţionale – acoperind astfel capacitatea stadionului – la care să se adauge 20.000 de persoane care să ocupe spaţiul destinat gazonului, au relatat pentru MEDIAFAX sursel citate.

Gazonul va fi placat special, aşa cum se procedează şi la concerte, pentru protejarea gazonului.

Participanţii vor fi aduşi din toată ţara cu autocarele, fiecare partid component al USL – PSD, PNL, PC şi UNPR – având de contribuit cu persoane la acest eveniment.

Scena pe care se va desfăşura evenimentul de lansare a celor 452 de candidaţi va fi aşezată în zona aferentă terenului, ca şi la concerte, dar, spre deosebire de acestea, manifestaţia USL nu va beneficia de show-uri, concerte sau reprezentaţii de gen, aşa cum s-a întâmplat anterior, urmând să se desfăşoare într-un registru solemn-serios.

Arena Naţională va fi închiriată de USL de la Primăria Generală a Capitalei pentru acest eveniment doar pentru ziua de 17, având în vedere că pe 16 octombrie pe stadion se va desfăşura meciul România-Olanda. Reprezentanţii USL vor avea la dispoziţie practic o zi pentru toate acţiunile organizatorice de placare a terenului, ridicare a scenei şi montare a materialelor publicistice de tip electoral.

Cei 54.000 de participanţi se vor aşeza în tribune şi peluze într-o ordine strictă, prestabilită, criteriile aşezării depinzând de judeţ, organizaţie, partid, etc, iar participanţii vor primi numărul locului, al rândului şi al sectorului de tribună în care se vor aşeza.

Totodată, USL şi-a luat angajamentul de a respecta regulile stadionului – nu se fumează, nu se mănâncă seminţe în tribune, iar ceea ce se strică se plăteşte.

Mai mult, manifestaţia USL va beneficia de paza stadionului, stewarzii care sunt prezenţi la meciuri urmând a fi prezenţi şi la evenimentul USL.

cotidianul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.