Primarii și secretarii au fost instruiți cu privire la alegerile parlamentare

Pregătirea alegerilor parlamentare din 9 decembrie, a fost tema ședinței de astăzi, 11 octombrie, la care conducerea județului a invitat primarii și secretarii comunelor. La întâlnire au participat prefectul și subprefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram respectiv Cristian Sasu, șeful Serviciului Juridic din cadrul Instituției Prefectului, Eugen Chioran dar și președintele Biroului Electoral Județean (BEJ), judecătorul Remus Nemeș respectiv locțiitorul acestuia, judecătorul Marta Sălăjan.

Aceștia au informat reprezentanții administrațiilor publice locale din județ cu privire la responsabilitățile pe care le au pentru buna desfășurarea procesului electoral. Potrivit celor declarate de Eugen Chioran la nivelul județului Satu Mare vor exista un număr de 334 de secții de votare, cu una mai puțin decât la Referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, deoarece secția din incinta Stațiunii Balneare din Tășnad a fost desființată.

În luarea de cuvânt, judecătorul Remus Nemeș a trecut în revistă documentele pe care candidații trebuie să le aibă la dosar. De asemenea, o noutate pentru alegerile parlamentare din acest an este că cei care aspiră la un fotoliu în forul legislativ al țării trebuie să dovedească printr-un act că au depus o garanție bănească, ce echivalează cu contravaloarea a cinci salarii minime pe economie, adică aproximativ 3.500 lei.

Chioran a mai declarat că la nivelul județului nostru rămân valabile colegiile din 2008, adică două pentru Senat și cinci pentru Camera Deputaților.

Mai trebuie spus că, la alegerile parlamentare cetățenii își vor putea exercita dreptul la vot doar în secțiile la care sunt arondați.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.