5000 pachete ţigări de contrabandă şi doi cetăţeni români reţinuti la frontieră


Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Tarna Mare au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, în urma căreia au fost reţinuţi doi cetăţeni români şi au fost ridicate în vederea confiscării 5.000 pachete de tigări de provenienţă ucraineană ce urmau a fi introduse ilegal în ţară.

În data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 17.00, o patrulă formată din polițiști de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tarna Mare pe timpul unei misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat, au observat un grup de persoane care se deplasa, prin pădure, pe direcția localității Tămășeni, dinspre frontieră spre interiorul țării, transportând mai multe colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză moment în care aceştia au abandonat coletele şi profitând de terenul împădurit şi accidentat, au fugit în direcţii diferite.
Poliţiştii au reținut doi cetățeni români pe care i-au condus la sediul SPF Tarna Mare pentru cercetări.
Din primele verificări s-a constatat că este vorba despre Marius P. de 24 de ani și Vasile S. de 25 de ani, ambii din județul Satu Mare.
Totodată, în zona în care au fost reținute persoanele, polițiștii de frontieră au descoperit 10 colete care conțineau 5.000 pachete de țigări marca Jin Ling cu timbru specific magazinelor duty free din Ucraina, în valoare de 21.550 lei.
Cei doi cetățeni români sunt cercetați acum pentru complicitate la contrabandă.
Totodată, polițiștii de frontieră, în cooperare cu autoritățile de frontieră ucrainene, continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în acest caz.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.