Samaritenii din Heilbron, în vizită la Satu Mare

Astăzi, 10 octombrie, primarul municipiului, reședință de județ, dr. Dorel Coica împreună cu viceprimarul dr. Radu Roca au primit vizita reprezentanților Asociației regionale de ajutor samaritean din Heilbron (Germania).

Delegația Asociației din Heilbron, incluzând zona Ulm Aalen – Heidenheim, a făcut o vizită de trei zile în județul Satu Mare cu scopul de a evalua problemele și necesitățile existente în funcționarea centrelor sociale de îngrijire a vârstnicilor și de colabora cu partea română în implementarea unei metode de îmbunătățire a sistemului de lucru.

Un prim pas se va concretiza în viitorul apropiat prin invitarea în Germania a unei delegații sătmărene pentru a studia modul de organizare și funcționare al sistemului german în ceea ce privește îngrijirea vârstnicilor.

Cu această ocazie, delegația germană a vizitat: Căminul de Argint din Viile Satu Mare, Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoanele cu Handicap ”Alexandru” din Carei, Complexul Social pentru Vârstnici ”Sfânta Elisabeta” din Petrești, Asociația non profit ”ST. JUDE TADDEUS” din Foieni (un cămin pentru persoane vârstnice), Centrul de Îngrijire ”La Crispa” din Supuru de Jos, Serviciul Public de Asistență Socială al Primăriei municipiului Satu Mare respectiv Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane cu Handicap ”Șansa” Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.