O nouă şedinţă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef a participat astăzi, 10 octombrie, la o nouă şedinţă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest, la sediul CJ Cluj. Din judeţul Satu Mare la această şedinţă au participat viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici şi primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma.

În cadrul acestei întâlniri CDR Nord-Vest a aprobat un plan de măsuri pentru înlăturarea consecinţelor pe termen scurt asupra agenţiei şi pentru redresarea situaţiei din acest moment. Cu această ocazie, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest, Claudiu N. Coşier, a declarat că “o organizaţie ca Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest, care a adus în cei aproape 14 ani de existenţă, aproape un miliard de euro prin investiţii şi alte proiecte în cele şase judeţe ale Transilvaniei de nord nu putea să fie afectată grav, pe termen lung, de faptele infracţionale ale unei persoane diabolice. În contextul în care Consiliul de Dezvoltare Regionala Nord-Vest, în ciuda insistenţelor noastre datorate descoperirii acestor probleme, s-a constituit relativ târziu, noi, ADR Nord-Vest, la nivelul agenţiei, am luat deja măsuri, respectiv prin reorganizarea unor proiecte şi raţionalizarea cheltuielilor materiale, pentru a pregăti adoptarea hotărârii de astăzi.

Prin decizia CDR Nord-Vest de azi, care presupune ca prin recuperarea prejudiciului şi prin plata la început de trimestru, a contribuţiilor judeţelor pe trimestrul IV, să facem posibilă achitarea tuturor debitelor înregistrate la bugetele de stat, se ajunge la rezolvarea definitivă a acestor probleme şi la încetarea stării de incertitudine.

Precizez că activităţile agenţiei nu au fost perturbate, resursele necesare au fost asigurate şi până acum, astfel, prin decizia de astăzi se face posibilă o perspectivă stabilă pe termen mediu”.

Un Comentariu la "O nouă şedinţă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.