Au fost recepționate lucrările de alimentare cu energie electrică la Luna Șes


Astăzi, 8 octombrie, a avut loc recepția lucrărilor de alimentare cu energie electrică a zonei turistice Luna Șes. Valoarea contractată a lucrărilor a fost de 3.837.800 lei cu TVA, iar cea finală de 3.804.261 lei (cu TVA).

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, cei doi vicepreședinți ai instituției, Mircea Govor și Csehi Arpad, primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, directorul executiv al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Luna Șes, Nicolae Bura dar și reprezentanți ai firmei executante, SC Electromontaj SA București (filiala Pitești). Tot cu această ocazie, oficialitățile prezente au tăiat și panglica, ceea ce denotă finalizarea uneia dintre cele mai importante etape ale proiectului.

Potrivit celor declarate de Bura, lucrarea a fost contractată în data de 29 februarie 2012, având ca perioadă de execuție 6 luni. ”După cum vedeți s-a finalizat o etapă extrem de importantă a proiectului Luna Șes. Pot să vă spun că suntem în grafic. Lungimea rețelei electrice este de 8.375 metri din care, linia electrică subterană reprezintă 6.785 m, iar cea aeriană (pe stâlpi), 1.590 m. Pe linia electrică aeriană sunt un număr de 35 de stâlpi zincați. A fost o etapă extrem de importantă deoarece, degeaba avem telescaun dacă nu avem cu ce să-l alimentăm. Alimentarea cu energie electrică se face de la stația de transformare Negrești-Oaș”, a declarat Nicolae Bura.

Atât Adrian Ștef cât și Aurelia Fedorca, respectiv cei doi vicepreședinți ai CJ s-au declarat mulțumiți cu stadiul lucrărilor fiind convinși că la iarnă, se va putea schia la Luna Șes.

”Este un proiect important atât pentru județul Satu Mare cât și pentru Negrești-Oaș și Țara Oașului. Astăzi, putem da un semnal de finalitate a uneia dintre cele mai importante etape din cadrul proiectului. Pentru orașul nostru este o realizare extrem de importantă care poate aduce un plus valoare acestei zone”.

În ceea ce privește pârtia de schi propriu zisă, Bura a declarat că în momentul de față au fost montați șase din cei 14 stâlpi de pe linia de transport pe cablu (a telescaunului) și se lucrează la finalizarea lucrărilor la pârtie care, în momentul de față sunt terminate în proporție de 65%. Pârtia de schi are o lungime de aproximativ 2.400 m iar diferența de nivel dintre punctul de pornire (superior) și cel de sosire (inferior) a pârtiei este de 561 m.

Ștef a mai declarat că se lucrează și la drumul de acces spre Luna Șes care va fi finalizat în cel mai scurt timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.