Parteneriat public-privat pentru construirea unui Centru Multicultural la Negreşti-Oaş

Conducerea oraşului Negreşti-Oaş va începe în următoarea perioadă negocierile pentru construirea unui Centru Multicultural cu sală de spectacole şi bibliotecă în parteneriat public-privat.

Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, le-a prezentat consilierilor locali intenţia unui investitor din Satu Mare, omul de afaceri Vasile Bud, de a realiza în parteneriat public-privat un Centru Multicultural, care să cuprindă sală de spectacole, bibliotecă şi spaţii comerciale, dar şi un cinematograf.

„Avem un investitor din Satu Mare care este interesat să construiască în parteneriat public-privat un complex care să cuprindă şi Centrul Multicultural pe care şi-l doresc toţi negreştenii. Noi avem disponibil terenul pe care s-au realizat deja două proiecte pentru acest centru, dar lipsesc finanţările. Investitorul ne-a cerut să îi spunem ce dorim mai exact, urmând ca el să ne prezinte varianta sa, care să includă şi cerinţele noastre. Această variantă de parteneriat public-privat este greoaie din punct de vedere birocratic, dar nu presupune niciun efort financiar din partea oraşului”, le-a explicat Aurelia Fedorca consilierilor locali.

Primarul Aurelia Fedorca a arătat că s-a optat pentru varianta unui parteneriat public-privat pentru Centrul Multicultural deoarece în ultimii 20 de ani au fost realizate multe proiecte, dar a lipsit de fiecare dată finanţarea. „Aceasta este, în acest moment, singura variantă viabilă”, a conchis primarul Negreştiului, care şi-a exprimat speranţa că părţile vor ajunge la o înţelegere şi că proiectul va putea fi implementat cât mai curând.

În urma discuţiilor avute, fiecare grup de consilieri şi-a desemnat reprezentanţi în cadrul unei comisii care va purta discuţii cu investitorul. Astfel, din partea PSD a fost desemnat Vasile Lohan, din partea PNL – Mihai Miclăuş, din partea PDL – Cristian Jurje, din partea UNPR – Ioan Codre, iar din partea PP-DD – Gianny Berinde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.