Finalizarea listei candidaților ARD Satu Mare întârziată datorită neînțelegerilor între partide

Cu toate că au promis definitivarea listei cu candidații pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, până la sfârșitul acestei săptămâni, democrat-liberalii sătmăreni amână anunțul acesteia pe săptămâna viitoare. Președintele organizației județene a PD-L Satu Mare, Claudiu Ardelean, motivează această amânare prin faptul că nu au reușit să se înțeleagă cu aliații lor în cadrul Alianței România Dreaptă (ARD), adică cu cei de la Forța Civică.

”Nu avem încă o listă definitivă deoarece nu am ajuns la o înțelegere cu Forța Civică. În momentul în care vom avea lista completă vom ieși cu o conferință de presă. Însă acest lucru se va întâmpla cel mai degrabă săptămâna viitoare”, a declarat pentru Sătmăreanul, liderul PD-L.

Liderul județean al Forței Civice, George Filip a declarat că ”noi avem candidați pentru fiecare colegiu în parte, atât pentru Senat cât și pentru Camera Deputaților dar în prezent suntem în negocieri cu cei de la PD-L. Dacă nu vom obține nici un colegiu atunci nu vom avea candidați”. Întrebat dacă în această situație Forța Civică Satu Mare va merge în alegeri pe cont propriu, Filip a declarat că această decizie aparține Colegiului Director al partidului.

Potrivit unor surse din cadrul Forței Civice am aflat că organizația vrea două colegii în județul Satu Mare însă cei de la PD-L doresc să le ofere un singur loc și anume, Colegiul nr. 2, la Senat. Tot pe surse am aflat că unul dintre candidații pentru Camera Deputaților ar fi chiar liderul Forței Civice Satu Mare, George Filip. De asemenea (tot pe surse), mai este în cărți și Mihai Huzău respectiv Ramona Chivari.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.