”Școala pentru părinți” la creșa ”Prichindelul”

În seria activităţilor educative din cadrul proiectului ”Şcoala pentru părinţi”, proiect derulat de creşa socială ”Prichindelul” din cadrul Serviciului Public de Asistență Socială (SPAS) Satu Mare, jandarmii sătmăreni au desfăşurat astăzi, 4 octombrie, o activitate de prevenire a delincvenţei. Aceştia au răspuns invitaţiei coodonatoarei creşei, Liliana Fabian şi a directorului executiv al SPAS, Doina Văsuţ.

Proiectul vizează desfăşurarea unor activităţi educative şi de instruire a părinţilor copiilor înscrişi la Creşa Socială ”Prichindelul”. Ca urmare a creşterii numărului cazurilor de violenţă atât în instituţiile de învăţământ cât şi în mediul familial, cele două instituţii, creşa socială prin SPAS şi Jandarmeria Satu Mare, au încheiat un acord de parteneriat în scopul organizării unor activităţi preventiv- educative cu părinţii copiilor înscrişi la această instituţie.

Aceste acţiuni urmăresc corectarea unor comportamente deviante ale părinţilor ai căror copii sunt înscrişi la această instituţie şi educarea lor în scopul prevenirii faptelor de natură antisocială atât în familie cât şi în instituţie, precum şi îmbunătăţirea capacităţii creşei de a se mobiliza şi de a mobiliza părinţii în implicarea mai activă în rezolvarea actelor de violenţă în instituţie şi acasă. Temele discuţiilor purtate astăzi au fost legate de abuzul asupra copiilor, de neglijenţa părinţilor, de consumul de alcool şi efectele acestuia asupra mediului familial şi a dezvoltării copilului.

Jandarmii au încercat să explice părinţilor că, între aceste trei vicii: alcool, abuz şi neglijenţă, există o strânsă legătură de determinare, cu precizarea că intervine între ele şi violenţa, care duce de cele mai multe ori la abuz şi neglijenţă. Aici se închide cercul vicios care va avea repercusiuni asupra copiilor, atât pe termen scurt, cât şi pe termen mediu şi lung.

După prezentarea temelor, jandarmii au generat discuţii interactive cu părinţii, încercând să identifice împreună cauze, efecte, dar şi soluţii la problemele ridicate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.