Licitaţia pentru Oltchim a fost ANULATĂ. Chiţoiu: “Diaconescu NU a dovedit că are banii

Contractul de privatizare a Oltchim nu va fi încheiat, întrucât Dan Diaconescu, adjudecatarul pachetului majoritar de acţiuni deţinut de stat la combinatul chimic, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri, a declarat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu.

„Adjudecatarul acţiunilor nu a putut aduce dovezi că are banii pe care s-a angajat să îi plătească. În aceste condiţii, nu mai avea sens să continuăm. Termenul pentru semnarea contractul a expirat astăzi (luni – n.r.)”, a declarat ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu. Acesta a mai adăugat că acordul de privatizare nu a fost încheiat pentru că nu a fost selectat niciun câştigător pentru pachetul de acţiuni, dar nici pentru creanţele deţinute de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Electrica la Oltchim, în valoare cumulată de 400 milioane de euro.

Guvernul a luat act de anularea licitaţiei pentru vânzarea acţiunilor deţinute de stat la Oltchim (OLT) şi de faptul că procesul de privatizare a eşuat, fiind necesarul ca circul din ultimele zece zile să înceteze, a declarat totodată premierul Victor Ponta.

Dan Diaconescu a câştigat săptămâna trecută licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), organismul prin care s-a derulat privatizarea Oltchim, i-a cerut lui Diaconescu să prezinte o dovadă că dispune de cele 45 milioane euro pe care s-a angajat să le plătească pentru acţiuni. Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecută că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului, ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.

3 Comentarii la "Licitaţia pentru Oltchim a fost ANULATĂ. Chiţoiu: “Diaconescu NU a dovedit că are banii"

 1. Harasel   2 octombrie 2012 at 12:17 am

  Hahahaha, mascariciuuuuuuuu':))

  Răspunde
 2. Tangi   2 octombrie 2012 at 7:16 pm

  Mascarici e putin spun

  Răspunde
 3. mary   4 octombrie 2012 at 7:43 pm

  asta a fost o piesa de teatru

  Răspunde

Scrie un comentariu