Întâlnire cu seniorii “IT-şti” la Biblioteca Județeană Satu Mare


Cu ocazia ”Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice”, Biblioteca Județeană (BJ) Satu Mare a găzduit astăzi, 1 octombrie, o întâlnire cu ”seniorii” care au absolvit cursurile de inițiere în utilizarea calculatorului, organizate de către conducerea instituției.

La eveniment, alături de directorul interimar al BJ, Angela Câmpian, a participat și președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef. Prin înființarea ”Clubului seniorilor”, biblioteca le va oferi acestora un spațiu pentru întâlniri și socializare, într-un cadru prietenos, plăcut și stimulativ pentru lectură, cultură și creație. Tipul și programul activităților ce se vor desfășura în cadrul clubului nou creat se vor stabili ulterior de către membri și cu acordul reprezentanților bibliotecii.

În luarea de cuvânt, Ștef a subliniat importanța unui asemenea demers creat pentru ”părinții și bunicii noștri, pentru oamenii care ne-au crescut și au făcut din noi ceea ce suntem în prezent”. Totodată, președintele CJ i-a îndemnat pe vârstnici să se orienteze și către Asociația Județeană a Pensionarilor (AJP) Satu Mare, un loc în care vor avea parte de o serie de activități educative și de petrecere a timpului.

”Alături de trainerii bibliotecii, Raluca Istrate şi Bianca Ciceo, 25 de cursanţi seniori şi-au depăşit teama de necunoscut şi au făcut primii paşi în lumea Internetului. Astăzi ei pot comunica cu familia şi cu prietenii şi au acces la informaţii prin intermediul Internetului. Uniunea Europeană a declarat anul 2012 – ”Anul Îmbătrânirii Active şi al Solidarităţii între Generaţii”, iar persoanele de vârsta a treia sunt o parte importantă a utilizatorilor serviciilor noastre, astfel că, în stabilirea politicii instituţiei, noi ţinem cont de nevoile specifice ale celor care ne trec pragul. Este important ca oamenii să se simtă utili şi să aibă un ţel în viaţă. De aceea biblioteca publică își ia în serios rolul de promotor al alfabetizării informatice şi îşi propune să ajute pensionarii să devină cetăţeni ai lumii virtuale prin programele de iniţiere pe care le desfăşoară. Toate acestea au fost posibile datorită Programului Naţional ”Biblionet” din cadrul căruia BJ face parte şi care a pus la dispoziţia comunităţii un Centru de formare dotat cu echipamente IT şi programe de ultimă generaţie”, a declarat Angela Câmpian.

Un Comentariu la "Întâlnire cu seniorii “IT-şti” la Biblioteca Județeană Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.