Activitatea de control fiscal, în atenția directorului DGFP Satu Mare

Directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare, Mircea Ardelean, a avut astăzi, 1 octombrie, o întâlnire cu inspectorii din cadrul Activităţii de Control a instituției. Scopul aceste întâlniri a fost de a discuta despre problemele şi realizările acestei activităţi precum şi despre expectanţele pe care conducerea instituţiei le are pe viitor în ceea ce priveşte activitatea de control fiscal.

În deschiderea întâlnirii directorul Ardelean le-a mulţumit celor prezenţi pentru contribuţia lor la depăşirea planului de încasări în luna septembrie, care a fost realizat în proporţie de 107,37%, prezentându-le în continuare principalele direcţii de îmbunătăţire a activităţii pe care acesta le are în vedere în perioada care urmează după cum urmează: reducerea arieratelor, reducerea evaziunii fiscal, creşterea numărului de controale pe inspector, creşterea cu minim 30% a sumelor atrase suplimentar la bugetul de stat și creşterea gradului de încasare a sumelor stabilite suplimentar prin măsuri active luate în timpul controlului.

Un alt subiect dezbătut a fost conduita inspectorului de control faţă de contribuabil. S-a atras atenţia asupra faptului că inspectorul trebuie să se comporte ca un adevărat profesionist atunci când se află în control şi că acesta nu are voie să încerce să sperie sau să intimideze contribuabilul. În final, Ardelean, a subliniat că cere de la cei implicaţi în această activitate trei lucruri: disciplină, corectitudine şi transparenţă.

Tot azi, directorul Finanţelor s-a întâlnit şi cu angajaţii Administraţiei Finanţelor Publice a Municipiului Satu Mare. Acestora li s-a reamintit faptul că instituţia în care lucrează are ponderea cea mai mare în cadrul veniturilor totale atrase la bugetul de stat în judeţul Satu Mare şi de aceea activitatea lor trebuie să fie exemplară pentru restul administraţiilor financiare din judeţ. S-a discutat şi despre atitudinea faţă de contribuabil care în opinia lui Ardelean ”trebuie tratat în acelaşi mod în care cei care lucrează în privat îşi tratează clienţii pentru că de plus valoarea pe care acesta o aduce în economie depinde şi plata salariilor tuturor bugetarilor”.

4 Comentarii la "Activitatea de control fiscal, în atenția directorului DGFP Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.