8 alimente care te ajută să lupți cu astenia de toamnă

Răcirea vremii şi micşorarea zilelor combinate cu o alimentaţie necorespunzătoare şi privarea de somn pot duce la astenie de toamnă. Astfel, pentru a preveni astenia orice persoană poate consuma opt alimente care redau vitalitatea şi energia, fără a adăuga calorii, informează Realitatea Tv.

1. Merele ajută la prevenirea asteniei de toamnă pentru că sunt bogate în flavonoizi, antioxidanţi puternici. Este indicat să fie consumate în fiecare zi toamna. Totodată, merele au şi proprietăţi antiinflamatoare şi antialergice, protejând sănătatea şi nepermiţând instalarea asteniei pe fondul unei infecţii sau al stresului în exces. Este recomandat ca aceste fructe să fie mâncate dimineaţa sau la prânz, nu şi seara.

2. Pudra de cacao este energizantul ideal pentru toamnă, având în vedere faptul că este una dintre cele mai bogate surse de magneziu. Cei care preferă acest aliment sub formă de ciocolată, pot alege variantele care au peste 75-80% cacao, care conțin mai puțin zahăr și, astfel, sunt mai sănătoase.

3. Mierea este cunoscută pentru multe proprietăţi, printre care sunt de menţionat sunt cele antimicrobiene şi antibacteriene, ce ajută la creşterea imunităţii. Cu doar o linguriţă de miere pe zi, o persoană poate căpăta un plus de energie. Este foarte indicat să fie consumată toamna, pentru a împiedica apariţia simptomelor asteniei.

4. Dovleacul este un aliment foarte încărcat cu betacaroten, vitamina C şi antioxidanţi. Inclusiv seminţele de dovleac dau energie în lupta cu astenia, pentru că au un conţinut crescut de acizi graşi Omega-3 şi zinc.

5. Chiar dacă merişoarele sunt nişte fructe de pădure foarte apreciate de nutriţionişti, acestea sunt consumate puţin de români. Merişoarele pot fi un desert foarte gustos şi, totodată, bogat în antioxidanţii ce contribuie în mod special la sănătatea sistemului digestiv. Merişoarele pot fi consumate şi sub formă de sosuri sau sucuri. Totuşi, pentru efecte optime, este preferabil să fie mâncate fructele proaspete.

6. Cartofi dulci (yames în engleză) sunt folosiţi în tot mai multe reţete, aceştia având un conţinut crescut de betacaroten care este o sursă de vitamina C şi vitamina A. De asemenea, cartofii dulci sunt bogaţi şi în fibre ce asigură un bun tranzit intestinal în perioada toamnei.
7. Ghimbirul ajută foarte mult la prevenirea infecţiilor respiratorii care sunt mai dese toamna, comparativ cu alte anotimpuri. Astfel, acest aliment oferă un plus de energie şi poate fi consumat sub formă de ceai sau praf ce poate fi adăugat la mai multe reţete culinare.

8. Efectul antibacterial şi antiviral al usturoiului este deja cunoscut, acesta fiind cel mai puternic medicament naturist, reducând totodată şi nivelul colesterolului. Consumat crud aduce un aport semnificativ de energie, urmat de un pahar de lapte pentru a scăpa instantaneu de mirosul neplăcut al respiraţiei.

Scrie un comentariu