”Ziua Educaţiei Nonformale”

 

Elevii Colegiului Național ”Doamna Stanca” au avut parte astăzi, 28 septembrie, de ore de curs organizate într-un stil mai aparte, nonconformist având drept scop demonstrarea faptului că se poate învăța oricând și … oriunde, iar lecțiile pot fi prezentate într-un mod cât se poate de atractiv. Potrivit directorului unității de învățământ, Anna-Maria Marușca, acţiunile pregătite pentru astăzi este sunt prevăzute în Proiectul NONFORMAL implementat de către Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile împreună cu partenerii săi, Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Institutul de Științe ale Educaţiei.

Astfel, conducerea colegiului a iniţiat o serie de acţiuni ce se desfăşoară la nivelul atelierelor din cadrul şcolii. Potrivit celor declarate de directorul liceului sătmărean, la nivelul instituţiei cei şase dascăli implicaţi în aceste activităţi au iniţiat un număr de patru ateliere: Origami, Animaţie socio-educativă, Photo Voice şi Vizionarea filmului „The blue eyes experiment”. Coordonatorii acestor ateliere sunt profesorii: Sorina Voropciuc, Gabriela Silaghi, Maria Govor, Cristina Gherman, Cristina Avram şi Sorin Precup.

Spre exemplu, în cursul acestei zile direcțiunea școlii a fost transformată într-o sală de curs mai aparte unde s-au ținut ore de limba și literatura română. Apoi, în fiecare pauză în curtea școlii s-a organizat câte un flashmob prin care elevii … și nu numai erau invitați să danseze pe ritmurile unor melodii arhicunoscute.

Activităţile continuă în intervalul orar 17.30-18.30, în aer liber, în Pasajul „Corneliu Coposu” sub motto-ul „Oricine poate învăţa. Oriunde. Tot timpul”. Aici va avea loc o expoziţie de Origami, o animaţie socio-educativă, expunerea lucrărilor din atelierul Photo Voice şi un flashmob intitulat „Dansul prieteniei”. Această acțiune este organizată în parteneriat cu Școala de Arte Satu Mare. În acţiunile iniţiate în cursul zilei de astăzi sunt antrenaţi şase profesori şi 175 de elevi din clasele V-XII.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.