Pensionarii se pregătesc pentru sărbătorirea Zilei Internaționale a Vârstnicilor

În cadrul ședinței de astăzi, 28 septembrie, a Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Vârstnici, președintele Asociației Județene a Pensionarilor (AJP) Satu Mare, Mircea Marian, a prezentat câteva probleme cu care se confruntă asociația pe care o reprezintă. La întâlnire au participat prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, primarul municipiului, reședință de județ, dr. Dorel Coica, directorul Casei Județene de Pensii (CJP), Eugenia Sabou dar și reprezentanți ai unor instituții ce au ca domenii de activitate problemele sociale.

În luarea de cuvânt Mircea Marian s-a referit la câteva aspecte în ceea ce privește organizarea balului cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie). ”Deși Consiliul Județean (CJ) ne-a promis că ne va sprijini și ne va organiza un spectacol cu această ocazie, nu s-a întâmplat nimic. Astfel încât, am fost nevoit să văd ce pot să fac eu. Și pot să vă spun, fără lipsă de modestie că … am reușit. Pe 1 octombrie vom avea un bal pe cinste. Până în momentul de față sunt invitați 400 de persoane la acest bal. Am avut și ceva probleme cu spațiul. Inițial am mers la Casa de Cultură a Sindicatelor dar acolo ne-au cerut 500 de lei chirie. Astfel încât balul îl vom organiza la Paloma, luni, de la ora 16.00”.

În altă ordine de idei, reprezentantul Asociației Veteranilor de Război s-a plâns de lipsa banilor la nivelul asociației pe care o reprezintă spunând că, promisiuni cu privire la alocarea unor sume au venit atât din partea CJ cât și din partea Primăriei. ”Domnul Csehi Arpad, pe vremea când a fost președinte ne-a promis că ne dă 15.000 de lei pe an și până la urmă nu ne-a mai dat nimic. Am depus cerere și la Primărie dar și acolo am rămas doar cu promisiuni. Dacă nu primim bani, noi ne desființăm. E vorba totuși de oameni care s-au jertfit pentru această țară și ar trebui să se găsească soluții pentru alocarea unor sume”.

În luarea de cuvânt, primarul municipiului Satu Mare a declarat că ”cererea a fost depusă la fostul primar, Iuliu Ilyes care putea să promită orice. Cererea dumneavoastră este înregistrată la Primărie dar în acest an nu putem să vă dăm bani deoarece nu avem. Însă vă cuprindem în bugetul anului 2013. Primăria are un buget de 40 de miliarde de lei, însă domnul Ilyes ne-a lăsat fără bani. Pe 15 mai a terminat toți banii”. Cu toate acestea primarul Coica a promis veteranilor că va avea o discuție pe această temă cu președintele CJ Satu Mare, Adrian Ștef ”și vă promit că vom găsi soluții pentru rezolvarea acestei probleme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.