Prof. dr. Galajda Zoltan este consilierul pe probleme de sănătate al președintelui CJ Satu Mare

Începând de săptămâna trecută, chirurgul cardio-vascular al Spitalului Județean de Urgență (SJU) Satu Mare, prof. dr. Galajda Zoltan, este consilierul președintelui Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef, pe probleme de sănătate.

Medicul Galajda Zoltan are 50 ani şi a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în Ungaria şi Franţa. În palmaresul său profesional, care numără peste 2.000 de operaţii pe cord deschis, efectuate în Ungaria, Franţa, Germania şi România, se află, între altele o premieră mondială – o disecţie de aortă prin canularea arterei brahiale. Pe lângă acestea, şi în România a efectuat intervenţii în premieră naţională.

La venirea sa la SJU Satu Mare, prof. dr. Galajda Zoltan şi-a motivat iniţiativa de a răspunde propunerii făcute de conducerile CJ şi ai spitalului privind efectuarea operaţiilor în județul nostru, afirmând că a fost impresionat de numărul mare de români suferinzi întâlniţi fie la clinica sa din Debrecen, fie la cele din alte ţări, nevoiţi să cheltuiască o grămadă de bani pentru a-şi salva viaţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.