Lucrările de reabilitare a Policlinicii Vechi vor fi terminate până la începutul lunii decembrie


Președintele Consiliului Județean (CJ) Satu Mare, Adrian Ștef împreună cu vicepreședintele aceleiași instituții, Mircea Govor, managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU), Adrian Marc, directorul medical al spitalului, dr. Paula Mare și consilierul pe probleme de sănătate al președintelui CJ, prof. dr. Galajda Zsolt au efectuat astăzi, 27 septembrie, o vizită la Policlinica Veche de pe strada Gheorghe Lazăr, nr. 5, cu scopul de a verifica stadiul lucrărilor la această investiție. În prezent, lucrările sunt finalizate în proporție de 60%.

Cu toate că, potrivit prevederilor contractului lucrările de reabilitare trebuiau finalizate până pe data de 6 august 2012, la vizita din 25 iulie, acestea nu erau terminate decât în proporție de 30%. În cadrul vizitei de lucru de atunci, președintele CJ a declarat că lucrările vor întârzia până la sfârșitul acestui an. ”Constat cu bucurie că lucrările înaintează destul de repede. Vreau să vă spun că s-a întârziat din cauza unor probleme descoperite la nivelul structurii de rezistență a clădirii care în proiectul inițial nu puteau fi prevăzute. Dar au fost refăcute grinzile și pardoseala. Dacă inițial era vorba de suma de 5.567.448 lei cu TVA, acum am ajuns la 6.600.000 lei adică a fost necesară o suplimentare de aproximativ 850.000 + TVA. Cred cu tărie că recepția lucrărilor se va putea face pe 6 decembrie. Vrem să demonstrăm că sistemul de sănătate sătmărean poate fi gestionat mai bine de aici de la nivelul administrației publice locale decât s-a făcut înainte”, a declarat Adrian Ștef.

În luarea de cuvânt, Mircea Govor a declarat că ”în sfârșit se conturează noul Ambulatoriu care va fi cu siguranță la nivelul standardelor europene. Chiar dacă s-a întârziat, am reușit să intrăm pe făgașul normal și până la începutul lunii decembrie vom putea recepționa lucrările”.

Până în prezent s-a efectuat termo şi hidro – izolaţia acoperişului tip terasă, s-au montat în interior reţelele electrice, de încălzire, precum şi cele sanitare. A fost instalată tâmplăria exterioară din aluminiu, geamurile de pe casa scărilor fiind din sticlă securizată. În interiorul clădirii s-au efectuat lucrări de desfacere a tavanelor false din mortar ciment, precum şi a pardoselilor şi a şapelor suport din toată clădirea.

De asemenea, s-au realizat tencuielile interioare, termoizolația exterioară, precum și recompartimentările realizate din pereți de gips carton pe structură de aluminiu.

Comentarii

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.