Proiect de inițiere în mass-media pentru 12 tineri din județele Szabolcs-Szatmar-Bereg și Satu Mare

”Instrumente integrate de mass-media și condițiile de formare pentru reședințele de județ – Dezvoltarea și punerea în aplicare”, acronim Media-Toolbox, este denumirea proiectului lansat astăzi, 25 septembrie, în sala de ședințe a Primăriei municipiului Satu Mare. În cadrul acestei inițiative, un număr de 12 tineri din județele Szabolcs-Szatmar-Bereg și Satu Mare vor urma cursuri de inițiere în domeniul jurnalistic.

Potrivit managerului de proiect, Ana Maria Gherman, șase tineri din Satu Mare și alți șase din județul vecin din Ungaria, având vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, vor avea posibilitatea să intre în tainele jurnalisticii și vor contribui la tipărirea a 50.000 de ziare, la realizarea a patru emisiuni TV și alte opt emisiuni radio. Cei 12 tineri care vor fi pregătiți în cadrul acestui proiect vor fi selectați la începutul lunii noiembrie, în urma unui concurs.

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a declarat că ”dorim cât mai multe proiecte comune cu vecinii noștri iar un asemenea demers este necesar pentru informarea cât mai corectă cu privire la situația economico-socială din cele două județe”.

Valoarea proiectului este 167.000 euro, iar perioada de implementare este de 16 luni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.