Sorin Ghilea este noul președinte al organizației municipale al PD-L Satu Mare


Anunțul a fost făcut astăzi, 21 septembrie, de președintele organizației județene al PD-L Satu Mare, Claudiu Ardelean, în cadrul unei conferințe de presă organizate la sediul partidului. La întâlnirea cu ziariștii au fost prezenți și noul președinte al organizației municipale, Sorin Ghilea respectiv cei doi prim-vicepreședinți, Sergiu Băbășan și Valentin Mureșan.

”În urmă cu o săptămână am decis să trecem la o analiză serioasă a fiecărei organizații locale și am constatat că rezultatele obținute de noi la scrutinul din 10 iunie 2012, au fost bune dacă nu luăm în calcul cele de la municipiul Satu Mare unde rezultatele am fost sub așteptări. În urma acestei analize, am dizolvat Biroul Permanent Local (BPL) Satu Mare și am început procedura pentru stabilirea unei noi conduceri”, a declarat Ardelean.

Potrivit interlocutorului ședința de alegeri a avut loc aseară (seara zilei de 20 septembrie) și prin vot secret a fost aleasă noua conducere al organizației municipale a PD-L Satu Mare. Astfel, Sorin Ghilea va îndeplini funcția de președinte interimar până la organizarea scrutinului intern care, cel mai probabil va avea loc după alegerile parlamentare.

Președintele organizației municipale este secondat de doi prim-vicepreședinți și anume Sergiu Băbășan și Valentin Mureșan. Cu privire la cooptarea fostului candidat al PRM Satu Mare la alegerile locale din 10 iunie, Ardelean a declarat că ”am avut în vedere că domnul Băbășan a reușit să obțină într-un timp de o lună și jumătate, 2.300 de voturi bătându-l chiar și pe candidatul nostru la Primărie”.

În luarea de cuvânt noul președinte al organizației municipale a declarat că este membru în PD din 2006 iar în decursul anilor a îndeplinit diferite funcții în partid însă ”în primăvara lui 2011 am ales să demisionez. În ultima săptămână am purtat o serie de discuții cu membrii vechi dar și cu cei noi din PD-L și am decis să revin. În noua construcție mizăm pe oameni care sunt capabili să transmită mesajele noastre. Dorim să alcătuim o construcție politică puternică cu care să ne prezentăm în alegerile locale din 2016. În noua echipă avem avocați, întreprinzători și medici”.

Fostul lider al PRM Satu Mare a declarat că după alegerile din 10 iunie a făcut, împreună cu echipa sa o analiză a rezultatelor obținute de partidul în culorile căruia a candidat dar și a celorlalte partide. ”Am văzut că scorul obținut de mine a fost mai bun decât cel al partidului. Analizând rezultatele obținute de celelalte partide am constatat că la PD-L, spre exemplu, situația stă tocmai invers. Partidul a obținut un scor mult mai bun decât candidatul la Primărie. Mai mult decât atât, studiind statutul PD-L am citit că acest partid își propune reformarea statului român. Asta îmi doresc și eu. Astfel că, am ales această formațiune politică”. Întrebat dacă s-a gândit la o nouă candidatură la Primăria municipiului Satu Mare în 2016, Băbăşan a declarat că în cazul în care partidul îi va cere acest lucru va accepta candidatura.

În luarea de cuvânt Valentin Mureşan a declarat că este în PD din 1998, iar din 2002, de când s-a mutat la Satu Mare, a îndeplinit funcţia de vicepreşedinte în BPL Satu Mare.

7 Comentarii la "Sorin Ghilea este noul președinte al organizației municipale al PD-L Satu Mare"

 1. cora   21 septembrie 2012 at 3:47 pm

  Felicitari si succes va dorim.

  Răspunde
 2. mihai   21 septembrie 2012 at 5:44 pm

  babasan???????

  Răspunde
 3. ionica   21 septembrie 2012 at 6:51 pm

  Noul sablon a Imaginii de presedinte PDL-ist la pozitia 13 din tabelul atasat comunicatului Agentiei de integritate este precizat cazul de dosar penal a imagini PDL-lui Sorin Ghilea. http://www.integritate.eu/UserFiles/File/comunica

  Poi ce sa inteleg daca are dosar penal si este numit interimar inseamna ca aceatsa conducere a partidului nu are verticalitate, sa numeasca forul superior o asemenea persoana, sau nu stiau de acest caz, ori a fost ales de ceilalti din breasla ca parca se vorbea de vot secret, dar daca au stiut si au hotarat in asa fel inseamna ca toata echipa sustinatorilor sunt imorali si isi urmaresc scopurile ascunse, e inacceptabil sa ai o astfel de abordare.

  Răspunde
 4. Sorin Ghilea   21 septembrie 2012 at 11:46 pm

  Pentru Ionica : Despre moralitate putem vorbi deschis , de la egal la egal, dupa ce va dezvaluiti identitatea. Institutia ANI lucreaza, isi face treaba. In cazul meu sunt in eroare. Am contestat in Instanta raportul ANI , am demonstrat netemeinicia acuzatiilor. Justitia se va pronunta. Este simplu de fluierat din tribuna si de mancat seminte, e mult mai complicat cand cobori in teren. Va sfatuiesc sa incercati.

  Răspunde
 5. ghidu   22 septembrie 2012 at 12:51 pm

  Ghidul carierei sablon PDL-ului si USL-ului satmarean
  15.06.2012
  COMUNICAT
  privind constatarea încălcării regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală și al incompatibilităților în cazul a 78 de consilieri județeni și consilieri locali
  Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală, precum și al incompatibilităților în cazul a 78 de consilieri județeni și consilieri locali.
  Astfel, în urma evaluărilor demarate la data de 13.03.2012, au rezultat următoarele:
  Având în vedere cele de mai sus, s-au dispus următoarele:
  – sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, faptă
  prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal al României;
  – sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și
  pedepsită de art. 292 din Codul Penal al României;
  – sesizarea organelor judiciare competente cu privire la posibila săvârşire a unor infracțiuni asimilate faptelor de corupție;
  – iniţierea demersurilor prevăzute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.
  AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE
  ANEXA
  Lista consilierilor județeni și locali în cazul cărora s-a constatat încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, precum și nerespectarea regimului juridic al incompatibilităților, în perioada exercitării mandatului 2008 – 2012 13.
  N
  13. GHILEA Gheorghe Sorin Consiliul Local Satu Mare · Conflict de interese penal
  · Incompatibilitate
  8 contracte (furnizare tehnică calcul, papetărie și prestări servicii tehnice) încheiate cu Consiliul Local Satu Mare și cu instituții subordonate Consiliului Local Satu Mare Beneficiu patrimonial în cuantum de 119.414 lei 291 facturi achiziții directe (produse papetărie) în cuantum de 233.223
  lei, emise către instituții subordonate Consiliului Local

  36. KIRA Beniamin Consilier Județean Satu Mare · Incompatibilitate 3 contracte (prestări servicii) în cuantum de 8.493 lei, încheiate cu instituții subordonate Consiliului Județean Satu Mare 7 facturi achiziții directe (publicitate și servicii ITP), în cuantum de 4.686 lei, emise către instituții subordonate Consiliului Județean Satu Mare

  37. PASCA Vasile Consilier Județean Satu Mare · Incompatibilitate 1 contract (prestări servicii publicitate) în cuantum de 50 lei, încheiat cu o instituție subordonată Consiliului Județean Satu
  Mare 107 facturi achiziții directe (prestări servicii și furnizare produse) în cuantum de 71.782 lei, emise către Consiliul Județean Satu Mare și instituții subordonate
  38.

  Răspunde
 6. Sorin Ghilea   24 septembrie 2012 at 10:18 am

  Pentru "ghidu" : In cazul Conflictului de interese s-a dat NUP.Incompatibilitatea urmeaza sa se judece pe fond.Acuzatiile sunt netemeinice.

  Răspunde
 7. ospatar ghilist   10 noiembrie 2013 at 10:21 pm

  Nr unic 349/35/2012
  Data inregistrarii 04.07.2012
  Data ultimei modificari 09.03.02013
  Sectie Sectia a II a civilian, de contencios administrative si fiscal
  Obiect anulare act administrative + SUSPENDARE EXECUTARE
  Stadiu procesual Fond
  Parti
  Nume Calitate
  Ghilea Gheorghe Sorin RECALAMANT
  Agentia Nationala de integritate Parat

  Sedinte
  04.12.2012
  Complet P4CAF
  Tip solutie Respinge cererea
  Solutia pe scurt : Respinge actiunea privind anularea Raportului de evaluare.
  Respinge cererea de suspendare . Obliga recalamantul la 364 lei cheltuieli de judecatain favoarea paratului.

  INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE

  Încheierea din 16 aprilie 2013. Preschimba din oficiu termenul de judecata la data de 13 iunie 2014, cu citarea partilor. Pronuntata în sedinta publica, astazi 16 aprilie 2013.

  Răspunde

Scrie un comentariu